Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün Tarihine Geçti

15 yıl önce, 15 Şubat 1998’de geçekleştirilen kongrede, sadece 1 oy farkla Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına seçilen Aziz Yıldırım, bugüne kadar aralıksız bu görevi sürdüren başkan olma unvanını alarak tarihe geçmiş oldu.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Başkan Aziz Yıldırım, 15 yıl aralıksız başkanlık yaparak kulübün tarihine geçti. Yıldırım, tam 17 yıl boyunca sarı - lacivertli Kulübe başkanlık yapan ve Fenerbahçe Stadı'na da ismi verilen Şükrü Saracoğlu’ndan sonra bu görevde en uzun süre kalan 2. başkan unvanını da almış oldu.

Kulübün internet sitesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: "1990 - 92 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nda görev alan ve 91 - 92 sezonunda futbol şube sorumlusu olan Aziz Yıldırım, 15 yıllık başkanlık dönemindeki yaptıkları ile adından çokça söz ettirdi. Fenerbahçe Spor Kulübü, Başkan Aziz Yıldırım başkanlık yaptığı dönemlerde spor branşlarında ve tesisleşme konularında birçok yatırımlara imza attı.Fenerbahçe, başkan Aziz Yıldırım döneminde faaliyet gösterdiği branşlar futbol, basketbol, voleybol, boks, masa tenisi, kürek, yelken, yüzme ve atletizm’de a takımlar ve altyapılarda hem yurt içi hem de yurt dışında büyük başarılara imza attı. Türkiye’de birçok kupa ve madalya alan sarı - lacivertli ekipler Avrupa’da ve Dünya’da da şampiyonluklar yaşadı.Fenerbahçe Spor Kulübü, kuruluşun 100. yılında mücadele ettiği 9 branşta takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı 1134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi Başkan Aziz Yıldırım döneminde başardı.Sarı lacivertli kulüp Aziz Yıldırım başkanlığında 2010 - 2011 sezonunda futbolun yanı sıra bayan - erkek basketbol ve voleybol olmak üzere 5 ana branşta şampiyonluğa ulaşarak bir ilke imza attı.Tesisleşmeye de büyük önem veren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım döneminde gerçekleştirilen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nin baştan aşağı yenilenerek modern bir yapıya kavuşması, Can Bartu Tesisleri, Fenerbahçe Ülker Sports Arena, Faruk Ilgaz Tesisleri, Düzce Topuk Yaylası Tesisleri ve Türk Telekom Ankara Tesisleri’nin inşasında da desteklerde bulundu.Aziz Yıldırım 15 yıllık süreçte 7 olağan, 3 kez de olağanüstü kongrede olmak üzere 10 kez başkan seçilirken; bir sonraki olağan kongreye kadar olan dönemin sonunda, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün en uzun süre görevde kalan başkanı unvanını da almış olacak."