Zenit'e 3 dakika yetti !

Zenit, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında konuk ettiği İngiliz devi Liverpool'u 2-0 yenerek rövanş için büyük avantaj sağladı.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Zenit ile Liverpool karşı karşıya geldi. St.Petersburg'ta Petrovski Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Zenit ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandı.

Rus temsilcisinin golleri 69. dakikada Hulk ve 72. dakikada Semak'tan geldi.

İki ekip arasındaki UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçı 21 Şubat'ta Liverpool'un sahası Anfield Road'ta oynanacak.

İLK YARI EŞİTLİK BOZULMADI

Karşılaşmanın ilk dakikalarında daha baskılı görünen taraf ev sahibi Zenit oldu. Özellikle Axel Witsel ve Hulk ile rakibini zorlayan Rus temsilcisi ilk yarıda aradaığı golü bulamadı. Konuk ekip Liverpool da ilk yarıda etkin olamadı ve mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya her iki ekip de ilk yarıdaki 11'leri ile çıktı. Birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan her iki ekip de ilk 15 dakika boyunca daha çok orta alan mücadelesi verdileri

SESSİZLİĞİ HULK BOZDU

Maç boyunca Zenit'in girdiği pozisyonların içinde sürekli yer alan Hulk takımı adına 70. dakikada golü de atma başarısı gösterdi. Karşılaşmanın 69. dakikasında oyuna ikinci yarı dahil olan Denisov'un pasında topla buluşan Hulk ceza sahasına girmeden sol ayağıyla çok sert bir şut çıkardı. Reina'nın çabası yeterli olmadı ve ev sahibi 1-0 öne geçti.

LIVERPOOL NE OLDUĞUNU ANLAMADI

Yediği golün henüz etkisinden çıkamayan Liverpool, 72. dakikasında kalesinde bir gol daha gördü. Aleksandr Anyukov'un pasını iyi değerlendiren Semak Zenit'i 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmayınca Zenit, güçlü Liverpool'u 2-0 yendi ve rövanş için önemli bir avantaj elde etti.