Levante işi ilk maçta bitirdi! İki penaltı..

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde Levante, konuk ettiği Olympiakos'u 3-0 mağlup ederek tur için büyük bir avantaj elde etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde İspanyol ekibi Levante ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos karşı karşıya geldi. Valencia Pisti Stadyumu'nda oynanan karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf, 3-0'lık skorla ev sahibi ekip Levante oldu.

İki ekibi karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması 21 Şubat'ta Yunanistan'da Olympiakos'un sahası Karaiskaki'de oynanacak.

PERDEYİ LEVANTE AÇTI

Maça oldukça hızlı başlayan ve ilk dakikalardan rakip kaleyi ablukaya alan Levante, 10. dakikada Barkero'nun asistinde Pedro Rios'un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra temponun daha da arttığı karşılaşmada sertlik de yavaş yavaş ön plana çıktı.

BİR KIRMIZI VE KAÇAN PENALTI!

Maçın yarım saatlik dilimi dolarken, 29. dakikada ev sahibi ekip Levante penaltı kazandı. Olympiakos'tan Djamel Abdoun'un direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldığı mücadelede Levante, kazanılan bu penaltıyı Obafemi Martins'in ayağından değerlendiremedi.

ÜST ÜSTE PENALTILAR

Kaçan penaltıdan sonra oyundan düşen Olympiakos, defansındaki inanılmaz hatalara devam etti. 40. dakikada bir penaltı daha kazanandı. Jose Holebas'ın sarı kart gördüğü pozisyonda Levante'de bu sefer topun başına ilk golde asisti yapan Barkero geldi ve yaptığı vuruşla farkı 2'ye çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-0'lık Levante üstünlüğü ile geçildi.

MODESTO-GRECO DEĞİŞİKLİĞİ

Olympiakos teknik direktörü Michel, ikinci yarıda sarı kart olan defans oyuncusu Modesto'nun yerine bir orta saha olan Greco'yu alarak başladı. Bu taktiksel hamleye karşılık Levante, rakibinin 10 kişi kalmasını da fırsat bilerek üçüncü bölgede yaptığı yoğun pres ile karşılık verdi.

MARTINS KENDİNİ AFFETTİRDİ

Kırılgan bir oyun sistemi ile oynayan Olympiakos, 56. dakikada maça ve belki de tura havlu attı. Levante, 56. dakikada maçnı yıldızı Barkero'nun asistinde Martins ile bulduğu golle farkı 3'e çıkarttı.

TEK TEHLİKE MANOLAS'TAN

Konuk ekip Olympiakos ise rakip kaledeki tek tehlikesini 59. dakikada Manolas ile yaşattı. Yunan oyuncunun kafa vuruşu direkten döndü.

FARKI MEGYERİ ÖNLEDİ

Kalan yarım saatte inanılmaz baskılı oynayan ve farka koşmak isteyen Levante, Olympiakos'un başarılı kalecisi Megyeri'ye takıldı. Macar kaleci Levante forvetlerine geçit vermeyince Levante, sahadan 3-0'lık galibiyet ile ayrıldı.