Bay Arena'da tek kurşun! Cardozo...

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde Benfica, konuk olduğu Bayer Leverkusen'i 1-0 mağlup ederek tur için büyük bir avantaj elde etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen ile Portekiz temsilcisi Benfica karşı karşıya geldi. Bay Arena'da oynanan karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf, 1-0'lık skorla konuk ekip Benfica oldu.

İki ekibi karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması 21 Şubat'ta Portekiz'de Benfica'nın sahası Estadio da Luz'da oynanacak.

LEVERKUSEN İŞTAHLI BAŞLADI

Maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Bayer Leverkusen, ilk 20 dakikalık dilimde maça ağırlığını hemen koydu. Üst üste kullanılan kornerlerden sonuç alamayan Bayer Leverkusen karşısında Portekiz ekibi kontrolü yavaş yavaş eline aldı.

30'DAN SONRA TEMPO DÜŞTÜ

30. dakikaya kadar karşılıklı gol pozisyonlarına giren iki ekip, bu dakikadan sonra temponun biraz düşmesine vesile oldu. Bu dakikadan sonra birbirlerini tartan iki takım, defansta fazla hata yapmayınca ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

EV SAHİBİ BASKIYI ARTTIRDI

İkinci yarıya girilirken yapılan Sidney Sam-Andre Schürrle değişikliği ile tempoyu biraz arttıran Leverkusen, 49. dakikada Rolfes'in ayağından çok net fırsattan yararlanamayınca bu maçın kırılma anı oldu.

SAHNEYE GOLCÜ ÇIKTI

Maç boyunca dengeli ve ne istediğini bilen bir futbol oynayan Benfica'da sahneye Oscar Cardozo çıktı. Andre Almeida'nın asistinde topu ağlara gönderen Oscar Cardozo takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

LEVERKUSEN YÜKLENDİ, AMA...

Kalan dakikalarda Leverkusen rakibini baskı altına alsa da, Benfica'nın akıllıca savunma anlayışını geçemeyen Leverkusen, sahadan 1-0'lık mağlubiyet ile ayrıldı.