Tek Başına 40 Ülkeyi Geride Bıraktı

Uygur Spor Kulübü Başkanı Zeki Uygur, Konya’daki Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Şampiyonası’nda eşine az rastlanır bir mutluluk yaşadı.

Şampiyonada Uygur’un iki oğlu da altın madalya kazanırken, tecrübeli antrenör madalya sıralamasında 40 ülkeyi geride bıraktı.Konya’da sona eren Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye’nin yakaladığı tarihi başarının yankıları sürüyor. Ay - yıldızlı ekibin 11 altın, dört gümüş ve üç bronz madalya ile tamamladığı turnuvanın öne çıkan isimlerinden birisi de Zeki Uygur oldu. Uygur Spor Kulübü Başkanı Zeki Uygur’un iki oğlu Ahmet Sabır ve Burak şampiyonada Türkiye için ter döktü. Küçük kardeş Ahmet Sabır Uygur turnuvanın ilk gününde ümit erkekler 70 kiloda finalde Bosna Hersekli rakibi Veselko Vrkic’i mağlup ederek altın madalya kazandı. Ahmet Sabır’ın ağabeyi Burak Uygur da bir gün sonra genç erkekler 68 kiloda yine Bosna Hersekli Ahmed Brica’yı yenerek zirveye çıktı. Uygur ailesi şampiyonayı iki altın madalya ile tamamlarken madalya sıralamasında 40 ülkeyi geride bıraktı. Turnuvada 11 altın madalyalı Türkiye’yi ikişer altın madalya ile İngiltere, İspanya ve Macaristan izledi.

MUTLULUKLARIN EN BÜYÜĞÜ

Burak Uygur’un altın madalya kazandığı maçtan sonra gözyaşlarını tutamayan ve sevincini Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Başkan Vekili A. Hikmet Yanartaş ile paylaşan Zeki Uygur, mutlulukların en büyüğünü yaşadığını söyledi.

Her iki oğlunun da küçük yaşlardan itibaren karateye büyük ilgi duyduğunu söyleyen Zeki Uygur, “Hem Ahmet’in hem de Burak’ın aynı şampiyonda altın madalya kazanması beni dünyanın en mutlu babası yaptı. İnşallah önümüzdeki yıllarda her ikisi de Türkiye’ye daha nice madalyalar kazandıracaklar. Oğullarımla gurur duyuyorum.” diye konuştu.