Juventus kapıyı ardına kadar araladı!

Serie A'da liderliğini sürdüren Juventus, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında konuk olduğu Celtic'i deplasmanda devirdi, işi hemen hemen bitirdi..

Serie A'da liderliğini sürdüren Juventus, Şampiyonlar Ligi Son 16 turu ilk maçında İskoç ekibi Celtic'e konuk oldu.

Mücadeleye hızlı başlayan Juventus, henüz 3. dakikada üstünlüğü ele geçirdi. Peluso'nun attığı uzun top Ambrose'nin üzerinden sekti ve Matri'nin önüne düştü. Golcü oyuncu, meşin yuvarlağı kaleci Forster'in altından kaleye yolladı, Kelvin WilSon'ın tüm çabasına rağmen top ağlara gitti ve Juventus 1-0 öne geçti.

Celtic, skora denge getirmek için özellikle Wanyama ve Commons önderliğinde pozisyonlar üretse de, kalesini gole kapatan Juventus, soyunma odasına 1- 0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda beraberlik golü için baskısını artıran Celtic, 77. dakikada kalesinde golü gördü. Juventus, Matri'nin hazırladığı pozisyon Sonrasında Claudio Marchisio ile golü buldu ve rakibi karşısında 2-0'ı yakaladı.

83. dakikada Torino ekibi 3-0'ı yakaladı. İkinci golün sahibi Marchisio'nun pasıyla hareketlenen Karadağlı golcü Vucinic, soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara yolladı ve farkı 3'e çıkardı.

Rakibini deplasmanda net bir skorla deviren Juventus, İtalya'da oynanacak rövanşa çok büyük bir avantajla gitti ve çeyrek finali hemen hemen garantiledi.