Hidayet Türkoğlu’na Şok Ceza

NBA takımlarından Orlando Magic'de forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'na, doping kurallarına uymadığı gerekçesiyle 20 maç ceza verildi.

Orlando Magic’in internet sitesinde yer alan haberde, Hidayet’in kanında yasaklı methenolone maddesine rastlandığı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hidayet, "Geçen yaz Türkiye'deyken, omzumdaki sakatlığın daha çabuk iyileşmesi için antrenörümden ilaç aldım. Bunun yasaklı bir madde olduğunu bilmiyordum ve almadan önce de kontrol etmedim. Bu tamamen benim hatam. Orlando Magic'ten, ligden, takım arkadaşlarımdan ve taraftarlarımızdan özür diliyorum. Birçok insanı hayal kırıklığına uğrattığımı biliyorum ve yaptığım hata nedeniyle gerçekten çok üzgünüm” açıklamasında bulundu.

Magic Genel Menajeri Rob Hennigan ise “Hido bilmeden yasaklı maddeyi kullanmış. NBA Listesi'nde 125'ten fazla yasaklı madde var. Oyuncularımızı, listenin içeriği ile ilgili bilgilendirmeye çok zaman harcıyoruz ve açıkçası bunu yapmaya devam edeceğiz. Bunun dürüstçe yapılmış bir hata olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA