Dortmund avantajı kaptı!

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Shakhtar Donetsk'e konuk olan Borussia Dortmund, iki kez geriye düştüğü maçtan beraberlikle ayrıldı, avantajlı bir sonuç aldı..

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, sahası Donbass Arena'da, güçlü Alman ekibi Borussia Dortmund'u konuk etti.

Shakhtar Donetsk'in yeni transferi Taison, ilk 11'deki yerini alırken, Dortmund'da forma giyen milli futbolcumuz Nuri Şahin kulübesinde şans bekledi. Dortmund'un Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan ise sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Maça iyi başlayan taraf konuk Dortmund olurken, Alman ekibi geliştirdiği ataklarda skor tabelasını bir türlü değiştiremedi. 17. dakikada Hummels'in kafa vuruşu üst direkten geri gelirken, Dortmund bir kez daha öne geçme şansını değerlendiremedi.

31. dakikada ise Shakhtar Donetsk'in golü geldi. Santana'nın, Luiz Adriano'ya yaptığı faulün ardından kazanılan serbest atışı kullanan tecrübeli Hırvat Srna, şık bir vuruşla topu ağlara yolladı ve skoru 1-0 yaptı.

Atak oynadığı maçta geriye düşmesine rağmen hücum anlayışından ödün vermeyen Dortmund, aradığı golü 41. dakikada buldu. Götze'nin ortasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Lewandowski, ilk anda topa vuramamasına rağmen Chygrynskiy ile Fernandinho'yu oyundan düşürdü, soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Polonyalı golcü, Devler Ligi'ndeki 5. golüne imza attı.

İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelenin ikinci yarısının ilk 10 dakikalık bölümünden sonra oyunda tempo biraz azalırken, 62. dakikada Taison'un yerine oyuna giren Douglas Costa, 68'te Shakhtar'ı bir kez daha öne geçirdi. Oyuna canlılık getiren Costa, savunmada Hummels'i geçen topu kontrol ettikten sonra Schmelzer'e rağmen bitirici vuruşu yaptı ve takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Yeniden beraberlik için gol arayan Dortmund, 73. dakikada Lewandowski ile önemli bir fırsatı değerlendiremezken, 87. dakikada skor eşitlendi. Schmelzer'in harika ortasında kafayı vuran Hummels, bu kez direğe takılmadı ve çok değerli bir gole imza atarak skoru 2-2'ye taşıdı. Mücadele 2-2'lik eşitlikle sona ererken, Dortmund evine avantajlı bir skorla döndü. Öte yandan Nuri Şahin forma şansı bulamadı.

İki ekip arasındaki rövanş maçı 5 Mart Salı günü Dortmund'un sahasında yapılacak ve çeyrek finale yükselecek takım belli olacak.