Agf: Türkiye İle Beraber Hareket Edeceğiz

Azerbaycan Güreş Federasyonu(AGF) Genel Sekreteri Ejder Caferov, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu’nun aldığı karar konusunda Türkiye ile beraber hareket etmeyi düşündüklerini söyledi.

Türkiyeli mevkidaşları ile yakın temas halinde olduklarını belirten Caferov alınan kararın henüz bir bağlayıcı özelliğinin olmamasına rağmen tartışılıyor olmasının bile kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Güreşin tarihi kökleri olduğunu belirten Caferov bu sporun olimpiyat oyunları dışında bırakılmasının tarihe saygısızlık olacağını ifade etti.

Güreşin olimpiyat oyunları programından çıkartılması ile ilgili 2005 ‘te de benzer bir kampanya yürütüldüğünü hatırlatan Caferov ''Bence IOC'nin bu teklifi de sadece teklif gibi kalacak uygulanmayacaktır'' dedi.

Konuyla ilgili kesin kararın Eylül ayında Arjantin'de Buenos Aires'te verileceğini bildiren Genel Sekreter ''Dilerim bu karar güreşi seven ülkelerin hayrına olur''dedi.

Konuyla ilgili Türkiye Güreş Federasyonuyla yakın temas halinde olduklarını ifade eden Caferov, hatta FİLA Başkan Yardımcısı Ahmet Ayıkla'da görüştüklerini söyledi.

Ayık'ın kendilerine Azerbaycan, Türkiye, Rusya ve diğer güreş ülkelerinin bu kararın genel kuruldan geçmesine izin vermeyeceğini söylediğini bildirdi.