Mamak Belediyesi Halter Takımı’ndan Türkiye Üçüncülüğü

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı müsabakalardan eli boş dönmüyor.

7–10 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen Minikler Türkiye Ferdi Halter Şampiyonası’nda, Mamak Belediyesi Halter Takımı’ndan Onur Akkoç kupa klasmanında Türkiye üçüncüsü oldu. İlk beşe giren sporculara altın madalyanın verildiği müsabakada Akkoç altın madalyanın sahibi oldu. Halter Takımı’nın bir sonraki hedefi ise mart ayında Isparta’da düzenlenecek Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluk elde ederek, milli takıma sporcu kazandırmak. Şampiyon sporcuları kutlayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Şampiyon haltercilerimizin gelecekte daha da büyük başarılara imza atarak Mamak’ın adını dünyaya duyuracağını biliyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Mamak Belediyesi Halter Takımı’nın 2 sporcuyla katıldığı turnuvada 15 ilden 81 erkek sporcu ter döktü. Gençlerin sporla uğraşmaları için her türlü desteği verdiklerini kaydeden Akgül, “Mamaklı sporcuların sportif faaliyetlerini sürdürebilecekleri modern tesisler birer birer tamamlanıyor. Gençlerimiz daha iyi şartlarda spor yapacak.” diye konuştu.

13 halterciyle çalışmalarını sürdüren Halter Takımı Antrenörü İsa Altınyurt, takımın her geçen gün başarı çıtasını yükselttiklerini belirterek, “Bizi destekleyen başkanımıza ve kulüp yönetimine sporcularım adına teşekkür ediyorum. Desteklerinin karşılığını büyük başarılar elde ederek geri vereceğiz.” şeklinde konuştu.