Edirnespor Kadın Basketbol Takımı’nda Yüzler Gülüyor

Türkiye Kadınlar Basketbol 2’nci Ligi C Grubu’nun namağlup lideri Çankaya Üniversitesi’ni 62-57 yenerek zirve yarışındaki iddiasını daha da güçlendiren Edirnespor’da yüzler gülüyor.

Sportif Direktörü Caner Yıllar en çok tribünlerin dolmasına sevindiğini söyleyerek, “Taraftarların ve oyuncularımızın birbirlerine inanması ve birinci lige çıkma konusunda diğer takımlar kadar iddialı olduğunu hissetmesi açısından önemli bir maçtı” dedi.

Hafta sonu evinde ağırladığı Çankaya Üniversitesi’ni mağlup ederek birinci lig yolunda iddialı olduğunu gösteren Edirnespor’da galibiyetin sevinci yaşanıyor. Takımın başında çıktığı ikinci maçtan da galibiyetle ayrılan Sportif Direktörü Caner Yıllar, birkaç hafta sonra çok daha sert ve agresif bir basketbol oynayan takım olacaklarını belirtti.

Caner Yıllar, maç sonrası basın toplantısında şunları söyledi:

‘DAHA AGRESİF BİR EDİRNESPOR GÖRECEKSİNİZ’

“Namağlup lidere karşı oynamamız ve onlara ilk mağlubiyeti tattırmamız açısından önemli bir maçtı. 15 gündür sportif direktör olarak görev yaptığım takımda iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Geçtiğimiz hafta güççe zayıf bir takımla oynamıştık. Rakibimiz de daha güçlü olan bir takımla oynayarak gelmişti. Maçın başında bunun eksikliğini hissettik. Oynayan 10 oyuncumuzdan da faydalanma yoluna gittik ve hepsi sayı buldu. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız. 2-3 hafta içinde oyunumuz oturunca daha sert, daha agresif bir basketbol oynayan Edirnespor göreceksiniz. Edirne seyircisi aynı erkek maçlarına gösterdiği ilgi kadar kadın maçlarına da ilgi gösteriyor.” Takım menajeri Engin Gönültaş ise özellikle taraftarlara vurgu yaparak; “Birinci lig takımlarının bulamadığı bir seyirci topluluğu önüne oynadık. Edirneli basketbol taraftarlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Özellikle maç boyunca tezahüratlarıyla hiç durmadan takımımızı destekleyen genç taraftarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Hep birlikte, el ele, bir birimize inanarak birinci lig hedefimize ulaşmaya çalışacağız. Bu tribün desteğini ikinci tur maçlarında da yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı bu hafta Samsun’da Tekkeköy Belediye takımına konuk olacak .

Kaynak: İHA