Manisaspor Ankaragücü’nü Farklı Geçti

PTT 1. Lig’in 21. haftasında Manisaspor sahasında ağırladığı Ankaragücü’nü 4-0’lık gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Sezonun en farklı galibiyetine imza atan Manisaspor, 10 kişi kalan rakibi Ankaragücü karşısında Fuchs’un güzel oyunuyla 3 puan alarak lider Kayseri Erciyesspor ile puanını eşitledi. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, “Geçen haftaki mağlubiyetin ardından 3 puan çok istediğimiz bir maçtı. Çok da iyi hazırlandık bu hafta. İstediklerimizi iyi bir şekilde sahaya yansıttık. Böyle galibiyetler önemlidir. 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Artık önümüzdeki Buca maçına bakacağız. Artık galibiyetlere, mağlubiyetlere, beraberliklere pek takılmamak gerekiyor. Önümüzdeki Buca maçına konsantre olacağız. Şampiyonluğu ikili averajlar belirliyor. 4 golden sonra oyunu bırakmadık. Final paslarında daha başarılı olsaydık daha farklı bir galibiyet alabilirdik. Her oynadığımız maç bizim için bir kazanımdır. Yapabildiklerimizi sahaya yansıttığımızda sorun çıkmıyor. Rakiplerimizi iyi analiz ediyoruz” dedi.

Ankaragücü’nün dirençli bir takım olduğunu vurgulayan Erginer, “Belki de erken yedikleri bir gol oyun disiplinlerini bozdu biraz. Bu mücadelelerini sürdürürlerse çok can yakarlar” diye konuştu.

Maçta 2 gole daha imza atarak ligde 13.’ü gole ulaşan Kahe, “Maça iyi başladık. Bugün galibiyet için herkes elinden geleni yaptı ve savaştı. Tüm arkadaşlarımı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Gol krallığı gibi bir hedefinin olup olmadığı sorusuna yanıt veren Kahe, “Benim ilk hedefim Manisaspor’u şampiyon yapıp hak ettiği yere geri götürmek. Benim hiç bir zaman gol krallığı gibi bir hedefim yok. Takım arkadaşlarımızın iyi çalışması sonucu bu kadar gol atabiliyorum” ifadelerini kullandı.

Manisaspor’u genç oyuncusu Burak Can Balcı ise “Bana ilk defa forma şansı veren hocama teşekkür ederim. Forma giydiğim için çok mutluyum. 4-0’lık gibi farklı galibiyet almak beni daha da mutlu etti. Elimden geldiğince bana verilen formanın hakkını vermeye çalıştım” şeklinde konuştu.

ANKARAGÜCÜ CEPHESİ MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Yediğimiz ilk gole kadar kafa kafaya giden bir maçtı. Yediğimiz ilk golden sonra gardımız düştü. Diğer gollerden sonra da iyice oyundan düştük. 4 gol yememize rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Biz artık bu maçı unuttuk önümüzdeki maçlara bakacağız. Tecrübeli bir kadroya karşı oynadık. Bizim yürekli oyuncularımız da ellerlinden geleni yaptılar onları da kutluyorum” dedi.

Maça çok iyi başladıklarını belirten Ankaragücü oyuncusu Bilal Gülden, “İyi başlayıp pozisyonlar bulmuştuk. Erken bir golden sonra gardımız da düştü. İlk yarı 3-0 bitti. İkinci yarı da çok iyi başladık. Pozisyonlara girdiğimiz sırada kırmızı kart yedik. Mücadeleyi hiç bırakmadık. En iyi şekilde maçı bitirmek istedik” diye konuştu.

Manisaspor’un iyi bir takım olduğunu bildiklerini anlatan Ankaragücü oyuncusu Mehmet Nayir ise “Maça iyi başlamıştık. Bayram abi kötü bir gol yiyince morallerimiz iyice bozuldu. İkinci yarıda da elimizden geleni yaptık fakat gol bulamadık” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA