Tolunay Kafkas: Sadece Bir Maçı Kaybettik, Şehir Sakin Olsun

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, deplasman maçlarında mücadele etmezlerse mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Takımının deplasmanda Sivasspor'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, "Rakibin nasıl oynayacağını biliyorduk. İlk yarı mücadele ve hırs açısından onların altında kaldık. 2. devre oyuna hamle yapacağız derken maalesef yine kendi hatamızdan ikinci golü yedik. Daha sonra pozisyonlar bulduk, hatta 2-2 bulup 3-2’ye getirecek pozisyonlarımız da var. Maalesef bunu beceremedik. Bu tip deplasmanlarda eğer kavga etmezseniz, rakibe karşı sert oynamazsanız, çıkacak sonuç maalesef böyle oluyor. Biz kaybettik, ben seyirciye, taraftara şehre şunu söylüyorum, sakin olsunlar, bir sorun yok. Biz bunu mutlaka toparlayacağız, iyi yerlere geleceğiz. " diye konuştu.

Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Çok önemli bir noktayı da söylüyorum. Tekrar altını çizerek söylüyorum. Biz kaybettik, bir sorun yok, hiçbir şeyinde bahanesi yok.”
Bir gazetecinin maçın hakemi hakkındaki sorusuna ise genç hoca, "Bir tarafta oynayamaya çalışan bir takım var, diğer tarafta oynatmamaya çalışan bir takım var. Sen her vurduklarına faullerine eğer kart göstermezsen, bu oyun olmaz başka bir şey olur. Onun için bunu iyi anlayıp iyi yorumlamak, dikkatli olmak lazım. Bunu bir bahane olarak söylemiyorum ama eğer buna izin verirsen sonuçta ortaya bir oyun çıkmaz, kavga çıkar.” diye cevapladı.

Basın toplantısına katılan Marek ise “Bazı hatalar yaptık bu hataların sonucunda da goller yedik, hücumda ve bitirici vuruşlarda çok etkili ve yeteri kadar verimli değildik, tüm bunlarda mağlubiyeti getirdi. Önümüzdeki hafta sonu çok önemli ve ciddi bir maç oynayacağız. Bugünden itibaren de o maça hazırlanmaya başlayacağız.”dedi.

Basın toplantısına katılan diğer futbolcu Alenzinho da “Bazı hatalar sonucunda goller yedik ve zaten zor geçmesi beklenen bir maç bizim açımızdan zor ve karmaşık hale geldi. Rakibimizi takdir etmek lazım, gerçekten iyi oynadılar iyi mücadele ettiler. Her topa bastılar, bize alan bırakmamak için ellerinden geleni yaptılar. Önümüzdeki hafta sonu çok önemli ve büyük bir maç oynayacağız. Herkes şunu iyi biliyor, futbol bir sonuç oyunu. O maçta iyi bir sonuç aldığımızda her şey olumlu yöne çevrilebilir. Onun için elimizden geleni yapacağız.”şeklinde konuştu .