Terim: Çok Önemli 3 Puan Kazandık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, MP Antalyaspor karşısında önemli bir yerde çok önemli 3 puan kazandıklarını söyledi.


Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında MP Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Bizden önce iki rakibimiz maçlarını kazanmıştı. Lig ikincisiyle oynamak bu atmosferde içinde hiç kolay değildi. Fakat çok iyi oynadık, çok iyi mücadele ettik. Zaman zaman yüksek tempoda oynadık, bazen oyunun temposunu düşürdük. Ancak hiçbir zaman oyun kontrolünü kaybetmedik. Kalecimizin yere yattığını dahi hatırlamıyorum. Sonuç olarak önemli bir yerde 3 puan almak bizim için önümüzdeki maçlar adına iddiamız adına gerekliydi. Futbolcularımı kutluyorum." dedi.

Fatih Terim, farklı bir oyun sistemi ile oynamaları konusunda da şunları ifade etti: "Biz oyun sistemimizden feragat etmedik. Sneijder'i bazen geride bazen ileride oynadı. Değişen birşey yok. Bugün sahada herkes doğru oynayıp iyi mücadele etti. Oyunu domine eden taraf bizdik. Nasıl kötü oynadığımız zaman kötü oynadık diyorsak bu akşam iyi oynayan bizdik." Bir gazetecinin "Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibiniz Schalke 04'ün maçını dün akşam seyrettiniz. Rakibiniz için neler söyleyeceksiniz ?" sorusuna ise başarılı hoca, "Bu akşam sabaha karşı buraya geldik. Ancak rakibin 5-6 oyuncusu yoktu. Ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke bu olmayacaktır. Onlarında hedefi Galatasaray maçıdır. O mücadele onlar adına da farklı olacaktır." diye cevapladı.

Fatih Terim, MP Antalayspor maçında iyi bir performans ortaya koyan Sabri'den de övgüyle bahsederek, "Sabri, böyle bir Sabri olması lazım. İşini profesyonelce yapması gereken buydu. Çalışan hakkını benden önce Allah veriyor. Bizde vesile oluyoruz. Hiçbir zaman kimse eşit değildir. Eşitçi yaklaşım doğru olmaz ama adil olmak lazım. Bende elimden geldiğince adil olmaya çalışıyorum. Sabri, bu akşam çok güzel örnek vermiştir. Herkes oldukça iyi oynasın biz sıkıntıya girelim sorun yok. Sabri Galatasaray takım kaptanına yakışır duruşunu ortaya koymuştur. Gerekirse oynamayacak, gerekirse yedek kulübesinde olacak, gerekirse 18'de bile olmayacaktır. Ben zaten Sabri'de bu vasıfları gördüğüm için genç yaşta ona forma verdim." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Drogba gelince oyun sistemi değişecek mi ? Burak Yılmaz ile çift forvet oynar mı?" sorusuna ise Terim, şöyle cevapladı:

"Burak neden oynayamadığı konusunu açıklayayım. Ben Burak'a buraya geldiği ilk günden beri birşeyler söylüyorum. İleride yürümeyen baskı yapmayan Burak o mesajı aldı. Ben takımda dört tane santrafor varken aldırdım. Bazen bazı oyuncuların anlama şekli budur. Bizim onu gözden çıkardığımız falan da yok. 27 yaşındaki bir oyuncunun iyi yerlere gelmesi için hep oyunda önde baskı yapan kişi olması gerekiyor. Drogba ile de beraber oynarlar. Arkalarında iki tane Elmander ve Umut gibi iki tane daha oyuncu var. Yeterki oyuncular formda olsun."

Öte yandan Beşiktaş ile oynanan derbi maçta rakibine tükürdüğü gerekçisiyle 4 maç ceza alan ve bu cezası Tahkim Kurulu tarafndan da onaylanan Melo'ya verilen cezayı anlamadığına vurgu yapan Terim, şunları dile getirdi:

"Olayları izlediğimizden incelediğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Oyuncumuz bu süreçte oynayamayacak. Schalke maçı öncesi cezası sona erecek. Maç eksikliğini halletmek çok zor olacak. Ancak yapılmış bir suç varsa o kimseyi ilgilendirmez. Fakat Melo'ya verilen cezanın gerekçesi de hala çözmüş değilim. Bir komedi gidiyor. Yok böyle birşey ispat et der gibi deniyor. Olayları takip ediyoruz. "