Rıza Çalımbay: Trabzonspor Karşısında Çok Önemli Galibiyet Aldık

Trabzonspor’u sahasında 2-0 yenen Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Maçın başından sonuna kadar mükemmel bir şekilde mücadele ettik, iyi bir galibiyet aldık.

Önemli olan bu galibiyeti devam ettirmek iyi bir istikrar yakalamak.” dedi.

Karşılaşmanın Sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, "Mutlaka çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Takımım maçın başından Sonuna kadar mükemmel bir şekilde mücadele ettiler, girdikleri pozisyonları çok iyi şekilde değerlendirdiler. Tabii ki birkaç pozisyon verdik ama karşımızdaki takım gerçekten çok iyi bir takım. Çok iyi futbolculardan kurulu bir takım. O yüzden zaman zaman zorlandığımız sıkıntılı anlarımız oldu. Ama hiçbir zaman maçtan kopmadık iyi bir galibiyet aldık. Önemli olan bu galibiyeti devam ettirmek iyi bir istikrar yakalamak çünkü biz kupada da gitmek istiyoruz. Kupada da gitmemiz için iyi bir puanlar alıp iyi bir şekilde rahatlamamız gerekiyor. Ben bugün ki galibiyetten dolayı takımımı kutluyorum. Gerçekten maçın başından Sonuna kadar iyi bir şekilde mücadele ettiler.”şeklinde konuştu.

Basın toplantısına katılan kaleci Borjan da Trabzonspor karşısında iyi bir futbol ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrıldıklarını ifade etti.

Borjan, "Takım olarak olarak çok iyi bir oyun çıkardık. En önemli olanda Trabzonspor’a karşı gol yemeden maçı bitirmekti. Maç içinde ve maç Sonrasında gelişen olaylar maçta olabilecek şeylerdi. Trabzon’a karşı çok iyi bir maç çıkardık. Önceki hafta ve bu haftada da çok iyi bir takım olduğumuzu ortaya koyduk. Çok iyi organize olmuştuk. Birkaç hatanın dışında her şey çok iyiydi.”dedi.

KİMSEYLE DALGA GEÇMEDİM
Borjan, maçta rakiple dalga geçtiği ile ilgili soruya ise “Ben sadece zamanımızı çok iyi şekilde kullanmak istedim. Onun dışında hiç kimseyle dalga geçme gibi bir şeyim olmaz kesinlikle bunu açık bir şeklide açıklamak isterim.”şeklinde cevap verdi.
Basın toplantısına katılan bir başka futbolcu Pedriel de “Tabiî ki bizim için çok zor ve önemli bir karşılaşmaydı. Bu karşılaşmanın Sivasspor için ayrıda bir önemi vardı. Bu yüzden bu önem dahilinde bu maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Kazanmayı hak ettik çünkü hepimiz yürekten oynadık çok iyi bir mücadele verdik. Önümüzdeki maçları da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

GOLÜ SİVASSPOR CAMİASI İÇİN ATTIMMaçta Son golü atan Aatıf ise “Trabzonspor gibi güçlü bir takıma karşı oynamak bizim için zor bir karşılaşma oluşturdu. Ama bugün hepimiz çok iyi savaştık. Fenerbahçe galibiyetinden Sonra bunu devam ettirmemiz gerekiyordu. Üzerimizde bununda bir baskısı vardı. Herkes her mevkide iyi bir mücadele verdi. Tabi ki golü kendim için atmadım Sivasspor camiası ve özelliklede Sivasspor taraftarımız içindi.”şeklinde konuştu.