Mersin İdmanyurdu- Fenerbahçe Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden İçel İdmanyurdu, rakibine tek golle 3 puanı kaptırmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Maç Sonrası karşılaşmayı değerlendiren İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, oyunu bir kaç bölümde irdelemek gerektiğini belirterek, “Birincisi çok pas yapıp çok ta kenar oyunu oynayıp Fenerbahçe'ye karşı kazanmak istiyorduk. Özellikle kenar oyunu oynadığımızda ve ayağa oynadığımızda 35 ile 45. dakikalar arasında bayağı pozisyonlar yakaladık. Gol atıp oyunu lehimize çevirebilirdik. Ama Fenerbahçe gibi takımlara 1-0 geriye düşüp oynamak daha zor. Üstelik bir de Son saniyelerde yiyorsanız biraz da moral açısından etkileniyorsunuz. İkinci yarı temposu düşük bir oyun oldu. 1-0 galibiyet Fenerbahçe'yi daha çok ayağa pas yapar hale getirdi, bizi daha risk edici oyun oynamaya zorladı. İkinci yarı çok üretken değildik. Oyunu kenarlara taşıyamadık ve pozisyon bulamadık. Fenerbahçe bizi bir kaç kez kontrada yakaladı. Ama yinede berabere bitirebilirdik" dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısının çok tempolu geçtiğini vurgulayan Bulak, "İlk yarı rakibi zorlayan, baskı altına alan, sürekli hücum düşünen bir İçel İdmanyurdu vardı. Maalesef kazanamadık, bugün kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyoruz. İşin psikolojik tarafına baktığımızda; hafta içi tabi ki Sivasspor mağlubiyetinden dolayı Fenerbahçe'nin üzerinde büyük bir baskı vardı. Olumlu veya olumsuz yapılan baskılar bugünkü maça daha farklı yansıdı. Çünkü Fenerbahçe oyuncuları bayağı istekli, arzuluydular. Geçen hafta kaybetmeleri bizim aleyhimize oldu. Ama yine de kendi oyuncularımı gösterdikleri ilk yarıdaki pozitif oyundan ötürü tebrik ediyorum. Bizim rakibimiz tabi ki Fenerbahçe değil. Önümüzdeki günlerde eksik kalan arkadaşlarımızın da katılımı ile beraber çok daha güçlü bir takım olacağız. Daha iyi Sonuçlar alabilecek bir takımımız var. Bugünkü oyunun aşağı yukarı 60-70 dakikasından memnunum. Geri kalan zaman Fenerbahçe'ye yarayacak bir skoru meydana çıkaran bir oyun oldu. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Oyunculardan Murat Ceylan, maçın ilk yarısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Neticesinde biz durumun farkındaydık, Fenerbahçe iyi pas yapan takım. Biz de ona göre önlemler aldık. 45. dakikada gölü yediğimiz için gardımız düştü. İkinci yarı riskler almaya devam ettik. Doldur boşalta döndü oyun. İkinci yarı iyi futbol oynayamadık. Mağlup olduk, üzüntülüyüz. Bunu en kısa zamanda düzeltip yukarılara tırmanmalıyız" şeklinde konuştu.

Mert Nobre ise bugünkü Sonucu ne kendisinin ne de takım arkadaşlarının beklemediğini dile getirerek, "Çünkü bütün bir hafta boyunca çok daha farklı bir Sonuç almak için çalışma yapmıştık. Bugün buradan mağlup ayrılmayı hiç beklemiyorduk. Hem mağlubiyetten dolayı hem de sakatlandığım için üzgünüm. Keşke sahada daha fazla kalabilseydim ve arkadaşlarıma yardımcı olabilseydim. Ama ne yazık ki olmadı. Futbolda başarı küçük detaylarda gizlidir. Bugün de öyle oldu. Son dakikada basit bir gol yedik. Ama bundan Sonra başımızı yukarıya kaldırıp önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi .

Kaynak: İHA