Kupanın Ardından Görüşler

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Galatasaray Medical Park’ı 63-57’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker’de maç sonunda teknik ve idari ekiple, oyuncular maçı değerlendirdi.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Kemal Dinçer, öncelikle Galatasaray Medical Park’ı gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ederken, “Çok iyi bir oyun ortaya koydular ve iyi de basketbol oynadılar. Ancak biz Türkiye’nin en iyi takımıyız ve bunu da ispat etmemiz gerekiyordu. Avrupa’da işler istediğimiz gibi gitmedi. Bu da doğru. Ancak biz halen Türkiye’nin en iyi takımı olduğumuzu gösterdik. Bu nedenle mutluyuz.” açıklamasında bulundu.Fenerbahçe Ülker Menajeri Serdar Apaydın ise derbi mücadelesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Oyuncular birbirlerine kenetlendiler. Antrenörümüz Simone Piangiani’nin yokluğunda tek düşüncemiz bu maçı kazanmaktı. Camiamıza hayırlı olsun.” dedi.

Yardımcı antrenör Ertuğrul Erdoğan ise çok zorlu bir dönemde kupayı kazandıklarını söylerken, “Zorlu bir periyotta buraya geldik. Oyuncuların tamamı da çok ciddi bir karakter ortaya koydular. Ekip halinde bunu gösterdik. Antrenörümüz Simone Piangiani hastalığı nedeniyle bizimle birlikte olamadı. Umarım bir an önce takımımıza döner. İhtiyacımız olan bir kupayı kazandık.” ifadesinde bulundu.Galatasaray Medical Park'tan alınan Türkiye Kupası'nın sevincini yaşayan sarı - lacivertli oyuncular maç sonrasındaki duyguları ise şöyle;Barış Ermiş: “Spor Toto Türkiye Kupasında favori olarak gösterilmiyorduk. Çünkü kötü basketbol oynuyorduk. Ancak biz iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Rakibimizi 57 sayıda tuttuk. Sistemimiz oturuyor. Seyircimiz bu finalde arkamızda oldu. Çok güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz.”Emir Preldzic: “Böyle maçlarda sakatlığın ve acının çok da fazla önemi yok. Biz halen iyi bir takımız ve bunu da gösterdiğimiz için mutluyuz.”Oğuz Savaş: “Çok önemli bir galibiyet elde ettik. Bu kupa benim için de ayrı önem taşıyor. Çünkü yarın çocuğum olacak. İnşallah hem kupa hem de kızım bana şans getirir.”David Andersen: “Maç boyunca çok iyi savunma yaptık. Zaten böyle maçlarda da bunun olması gerekiyor. Bizim için bir çıkış olacak. Hem ligde hem de Turkish Airlines Eurolegaue’de her şeyin daha iyi gitmesi için çalışacağız.”Bo McCalebb: “Kupayı kazanmak çok güzel bir duygu. İyi gitmediğimiz dönemde çok iyi bir maç oynayarak kupayı kazanma başarısı gösterdik.”