Fenerbahçe kendine geldi

Süper Lig’in 21. haftasında Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu Pierre Webo ile geçti...

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 yendi; ligde deplasmanda üst üste 2. galibiyetini aldı. 3 puanı getiren yeni transfer Pierre Webo, 2. maçında 2. golünü attı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasındaki Mersin İdman Yurdu maçına, geçen hafta Sivasspor karşısındaki 11 ile sahaya çıktı. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe maçında ev sahibi takım taraftarlarına ayrılan tribünlerin büyük çoğunluğunun boş kaldığı görüldü. Mersinli taraftar grupları bilet fiyatlarının yüksekliğini protesto etmek için stada girmezken, maç öncesi de stat önünde protesto gösterisi düzenledi.

Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı'yı protesto eden taraftarlar, ''Ali Kahramanlı istifa'' şeklinde tezahürat yaptı. Sarı-lacivertli taraftarlar da misafir takım taraftarları için ayrılan bölümü tamamen doldurdular. Takımlarına tezahüratlarla destek veren taraftarlar, tüm futbolcuları tek tek tribüne çağırdı. Bu arada, taraftarların stada girişleri sırasında, polis ekipleri tarafından şüpheli görülenlere alkol muayenesi yapıldı.

FENERBAHÇE SİVASSPOR 11'İNİ BOZMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Mersin deplasmanında da geçen hafta Sivasspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'i bozmadı. Kocaman, geçen hafta olduğu gibi bu maçta da Hasan Ali Kaldırım, Miroslav Stoch ve Milos Krasiç'i kadroya almadı. Ayrıca, Serdar Kesimal, Selçuk Şahin ve Orhan Şam da kadroya dahil edilmedi.

MERSİN İ.Y 0 - 1 FENERBAHÇE

MAÇ BİTTİ



M.S.
Büyük bir bölümü oldukça tempolu geçen maçta Fenerbahçe ilk yarının son dakikasında Webo'nun golüyle Mersin İY'nu 1-0 mağlup etti.
M.S.
Maçın uzatma bölümlerinde önemli pozisyon olmadı ve Özgür Yankaya maçın son düdüğünü çaldı.
90'
Fenerbahçe yarı alanının ortalarından ev sahibi ekip serbest vuruş kullandı. Doğrudan ceza alanına gelen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.
90'
Mücadelenin hakemi Özgür Yankaya maçın sonuna 3 dakika ilave etti.
89'
Ev sahibi ekip yarı alanında Meireles ikili mücadelede Ivan'a sert hareketinden dolayı sarı kart gördü.
88'
Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Emre sol kanattan, sağ kanattaki Sow'a uzun bir pas gönderdi ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
87'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekip atağında Lawal pasını ceza sahası sağ çaprazındaki Serkan'a verdi. Serkan topu doğrudan kaleye gönderdi ama top üstten dışarıya gitti.
86'
Mücadeledeki tempo son dakikalarda düşmüş durumda.
85'
Yine gelişen konuk ekip atağında sol kanatta Emre topla buluştu ama Stepanov'dan sıyrılamayınca topu kaybetti ve ardından faul yaptı.
84'
Fenerbahçe'de Emre atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı ve ceza sahasında karambol oluştu. Ardından Bicik topa hakim oldu
83'
Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Semih ceza sahasına girer girmez kaleye şutunu gönderdi ve savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.
82'
Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği yapıldı. Webo oyundan çıkarken yerine Semih oyuna giren isim oldu.
82'
Orta yuvarlakta top kapma mücadelesi sırasında Lawal, Sow'a sert harekette bulununca sarı kartı gören isim oldu.
81'
Milan Stepanov rakip yarı alanının ilk metrelerinde serbest vuruş kullandı ve topu doğrudan sol kanattaki Tanju'ya gönderdi ama Tanju topun kontrolünü sağlayamadı.
80'
Sol kanattan gelişen konuk ekip atağında Caner Erkin topu ceza yayı üzerindeki Sow'a gönderdi. Sow topu kontrol etti ama Ivan'dan sıyrılamadı ve ardından Ivan'a faul yaptı.
79'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekipte Nduka sağ kanatta son çizgi yakınlarında Bekir'den sıyrılamadı ve Bekir'e faul yaptı.
78'
Fenerbahçe sağ kanattan Sow'la atak geliştirdi ama Sow son çizgide topu Mitrovic'ten kurtaramayınca pozisyon sonlanmış oldu.
77'
Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Burhan pasını Lawal'a verdi. Lawal'da ceza yayı üzerindeki Mehmet'e gönderdi ama Mehmet, Gökhan Gönül'e faul yaptı.
75'
Caner Erkin sol kanattan kaleye yaklaşık 40 metreden bir şut çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
74'
Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Caner Erkin yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi ardından tedavisi için oyun alanının dışına çıktı.
73'
Ev sahibi ekipte Hakan Bayraktar oyundan çıktı ve yerine Tanju Kayhan oyuna girdi.
72'
Meireles orta alandan aldığı topu sağ kanattan ileriye hareketlenen Gökhan'a uzun bir pas gönderdi. Gökhan topu ceza sahasına çevirdi ama yardımcı hakem topun dışarıya çıktığını işaret etti.
71'
Konuk ekipte Dirk Kuyt'ın yerine Mehmet Topal oyuna dahil oldu.
70'
Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt pasını ceza sahası içindeki Sow'a gönderdi. Sow topu kaleye gönderdi ama savunma topu karşıladı ve uzaklaştırdı.
69'
Sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Burhan pasını sol kanattaki Nduka'ya gönderdi ama savunma araya girip topun kontrolünü sağladı.
68'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekip futbolcuları topu kaybetti ve bu kez Fenerbahçe karşı atağa kalktı ama Kuyt sağ kanatta topu yakalayamadı ve top taca çıktı.
67'
Kullanılan köşe vuruşu doğrudan ceza alanına gönderildi ama Fenerbahçe savunması tehlikeyi önledi.
66'
Hakan Bayraktar, orta alandan kaptığı topu sol kanattaki Burhan'a gönderdi. Burhan ceza alanına girmek üzereyken Bekir araya girdi ve topu kornere gönderdi.
65'
Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner, Lawal'dan sıyrılıp ceza sahasına girmek isterken Lawal'a faul yaptı.
64'
Ev sahibi ekipte Nobre oyundan çıkarken yerine Mehmet yıldız oyuna girdi.
63'
Mersin İdman Yurdu ekibinde Nobre topsuz bölümde sakatlık geçirdi ve oyun alanının dışına çıktı.
61'
Emre serbest vuruşu doğrudan ceza alanına gönderdi ama ev sahibi ekip savunması gelen topu uzaklaştırdı.
60'
Ev sahibi ekip yarı alanının ortalarında Gökhan Gönül yerde kaldı ve maçın hakemi serbest vuruş kararını verdi. Gökhan Gönül bu pozisyonda sakatlık yaşadı ve tedavisi için oyun alanının dışına çıktı.
59'
Mersin İY'nda Culio oyundan çıkarken yerine Lawal oyuna dahil olan isim oldu.
58'
Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Culio topu ceza sahasına gönderdi ama top doğrudan kaleci Volkan'a geldi.
57'
Caner Erkin sol kanatta aldığı topu daha ileride olan Webo'ya gönderdi. Webo pasını ceza sahası içindeki Sow'a gönderdi. Sow karşı karşıya pozisyonda topu direğin dibinden dışarıya gönderdi.
56'
Ev sahibi ekip atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Culio topu doğrudan diğer kanada gönderdi. Burhan topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına girmek isterken rakibinden sıyrılamadı ve top Burhan'dan dışarıya gitti.
55'
Emre, orta yuvarlaktan aldığı topu ileriye koşu yapan Sow'a verdi. Sow rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Ardından çok uygun durumdaki Webo'ya pasını gönderdi ama Webo topa vurmakta geç kalınca savunma tehlikeyi önledi.
54'
Konuk ekip raki yarı alanının ilk metrelerinden sağ kanattan serbest vuruş kullandı ama ceza sahası yakınlarına gelen topu rakip savunma uzaklaştırdı.
53'
Fenerbahçe yarı sahasında kafa topu mücadelesinde Bekir, Nobre'ye faul yaptı.
52'
Sarı lacivertli ekip atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Caner ceza sahasına ortasına gönderdiği topa Egemen ve Nduka beraber yükseldi ama Nduka topu uzak alana gönderdi.
51'
Mersin İdman Yurdu savunmasından sol kanattan ileriye koşu yapan Nduka'ya uzun bir pas atıldı ama top oldukça hızlıydı ve doğrudan dışarıya gitti.
50'
Sow rakip yarı alanın ortalarında kaptığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ama savunma oyuncuları arasından sıyrılamadı.
49'
Organize gelişen ev sahibi ekip atağında Nduka hafif sağ çaprazda Emre'de sıyrılamadı ve Emre'ye faul yaptı.
48'
Bu kez sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow ceza sahasına orta yaptı ama savunma tehlikeyi önledi.
47'
İkinci yarının başlamasıyla beraber konuk ekip oyuncuları rakip alana yerleştiler ve sağ kanattan Gökhan'da kaldı ama Gökhan'ın ayağından fazla açılan top dışarıya çıktı.
46'
Karşılaşmada ikinci yarı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.
İlk yarıda çok fazla pozisyon olmasına rağmen bitime saniyeler kala Webo ilk yarının tek golünü atan isim oldu.
D.A.
Her iki takımda maçın ilk devresinde oldukça tempolu bir futbol ortaya koydular ve özellikle kanatları çok iyi kullandılar.
D.A.
Golün ardından Özgür Yankaya ilk devreye uzatma eklemeden düdüğü çaldı ve ilk devre sona erdi.
45'
Emre Belözoğlu sağ kanattan aldığı topla ceza sahası ön çizgisinden kaleye sert bir şut gönderdi kaleci Bick topu ilk hamlede uzaklaştırdı ama yükselen topu Webo kafasıyla topu ağlara gönderdi.
45'
GOL! Webo
44'
Yine gelişen konuk ekip atağında sağ kanatta topla buluşan Baroni kaleye bir şut gönderdi ama top üstten dışarıya gitti.
43'
Fenerbahçe atağı sağ kanattan gelişti. Emre topu ceza sahasındaki Sow'a verdi ama Sow topu Webo'ya aktaramadı.
42'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekipte sağ kanattan ceza sahasına orta geldi. Ceza sahası içinde oluşan karambolde savunma son anda tehlikeyi önledi.
41'
Sağ kanattan gelişen konuk ekip atağında Kuyt ceza sahasına ortasını gönderdi ama Webo'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.
40'
Yine gelişen ev sahibi ekip atağında sol kanatta Ivan son çizgide Bekir'den sıyrılamadı ve top Ivan'dan dışarıya gitti.
39'
Culio bu kez köşe vuruşunu kullandı. Ceza sahasına gelen top kafalardan sekip hafif sol çapraza yönlendi. Ardından ceza sahasına bir orta daha yapıldı. Culio penaltı noktası üzerinde gelen topa röveşata vuruşunu yaptı. Top direği sıyırıp dışarıya gitti.
38'
Mersin İY, konuk ekip yarı alanının ortalarında hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Culio topu doğrudan kaleye gönderdi. Volkan topu son anda kornere gnderdi.
37'
Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Sow ceza sahası ön çizgisi yakınlarından kaleye sert bir şut gönderdi ama top Bicik'in üstüne geldi.
36'
Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Culio son çizgiye inip ortasını yaptı ve top doğrudan diğer kanada gitti. Nduka ve Gökhan topu kapabilmek için mücadele ettiği sırada Nduka rakibine faul yaptı.
35'
Orta yuvarlak içinde Emre, Nduka'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı bir serbest vuruş kararı daha geldi.
34'
Mersin İY yarı alanının orta noktalarında top kapma mücadelesi sırasında Webo rakibine faul yaptı.
33'
Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta Kuyt ceza sahasına ortasını yaptı savunmadan seken top ceza yayı üzerindeki Emre'ye geldi. Emre topa gelişine vurdu ve Bicik son anda direğin dibinde topu kornere gönderdi.
32'
Gelişen ev sahibi ekip atağında kısa paslaşmalar sonucu topla sol kanatta son çizgi yakınlarında Nduka buluştu. Nduka ceza sahası ön çizgisine ortasını yaptı ama Volkan pozisyonu önledi.
31'
Topla oynama oranlarında ilk yarım saat itibariyle Fenerbahçe'nin, ev sahibi ekibe göre %56'ya %44 üstünlüğü bulunuyor.
30'
Burhan Eşer serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ama top üstten dışarıya gitti.
29'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen Mersin İYlu oyunculardan en son Nduka topla ceza sahasınd doğru sokuldu ama Meireles topa eliyle dokununca hakem endirekt serbest vuruş kararını verdi.
28'
Bu kez sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow ceza sahasında orta yaptı. Ardında ceza sahası içinde Baroni pasını tekrar ceza sahası içine giren Sow'a verdi ama Sow topa eliyle dokundu
27'
Yine sağ kanattan Fenerbahçe atağında Kuyt ortasını yaptı. Ceza sahasında topa yükselen Webo'yu aşan top diğer kanattan taca çıktı.
26'
Sarı lacivertli ekip oyuncuları kısa paslarla rakip yarı alana geçtiler ve topu sağ kanatta son çizgideki Kuyt'la buluşturdular. Kuyt, Ivan'dan sıyrılamadı ve topu kaybetti.
25'
Konuk ekip yarı sahasından Webo'ya doğru uzun bir pas atıldı ama ev sahibi ekip savunması topu kafasıyla kalecisine kazandırdı. Ardından bir atak daha geliştiren Fenerbahçe'de Sow ceza sahası dışından hafif sağ çaprazdan kaleye sert bir şut gönderdi. Bicik parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi.
24'
Konuk ekip atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Emre topu ceza sahasına gönderdi ama savunma topu tekrar kornere gönderdi.
23'
Raul Meireles savunmasından aldığı pasla rakip yarı alana geçti ve pasını sol kanattaki Ziegler'e gönderdi ama top doğrudan taca çıktı.
21'
Moussa Sow orta alandan aldığı topla ceza alanı önüne kadar gitti ama Serkan, Sow'u iyi savununca topun sahibi oldu.
20'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekipte topla en son sol kanatta Ivan buluştu ve pasını son çizgideki Culio'ya verdi ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
19'
Orta yuvarlak içinde top kapma mücadelesinde Nobre, Baroni'ye faul yaptı.
18'
Fenerbahçe atak yönüne göre sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Doğrudan ceza sahasına gönderilen topa arka direkte Sow kafayla vurdu ama top diğer direğe yakın bir yerden yandan dışarıya çıktı.
17'
Kırmızı lacivertli ekibin yarı sahasında top kapma mücadelesinde Baroni, Hakan'a faul yaptı ve karar serbest vuruş.
16'
Gelişen ev sahibi ekip atağında kısa paslaşmalar sonucu Burhan ceza sahası içinde topla buluştu ve pasını Nduka'ya verdi. Nduka topu ağlara gönderdi ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
15'
Sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında kale sahasına gelen topu Volkan tek yumrukla uzaklaştırdı.
14'
Orta alanda kafa topu mücadelesinde Egemen, Nobre'ye faul yaptı. Ardından kullanılan serbest vuruş doğrudan ceza alanına gönderildi ama konuk ekip savunması topu uzaklaştırdı.
13'
Gelişen ev sahibi ekip atağında sol kanattan ceza sahasına gönderilen top kaleci Volkan'da kaldı.
12'
Tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahasında topa hareketlenen Sow'a doğru pasını attı ama top kaleci Bicik'te kaldı.
11'
Kısa paslarla rakip yarı alana geçen Fenerbahçe'de topla en son sağ kanatta Emre buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi ama savunma topu diğer kanada gönderdi. Ardından topla buluşan Sow'da ceza sahasına orta yaptı ama savunma bir kez daha başarılıydı.
10'
Fenerbahçe savunmasından sağ kanattan, en ilerideki Sow'a uzun bir pas atıldı ama top çık hızlıydı ve doğrudan dışarıya çıktı.
9'
Sow kendi savunmasından aldığı topla sol kanattan ileriye hareketlendi ve atağın yönünü sağ kanada çevirdi. Topla sağ kanatta buluşan Kuyt ceza sahasına ortasını yaptı ama ev sahibi ekip savunması tehlikeyi önledi.
8'
Fenerbahçe yarı sahasının sol kanadında Burhan top kapma mücadelesi sırasında Ziegler'e faul yaptı.
7'
Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Nobre ceza sahası sol çaprazından sert vurdu ama top yandan dışarıya gitti.
6'
Yine gelişen Fenerbahçe atağında Emre orta yuvarlaktan aldığı topla rakip ceza alanına doğru hareketlendi ama savunma oyuncularından sıyrılamadı ve topu kaybetti.
5'
Gelişen sarı lacivertli ekibin atağında savunmada Egemen rakip ceza alanına hareketlenen Webo'ya uzun bir pas attı. Webo topu Baroni'ye indirdi ama savunmada Serkan topu uzaklaştırdı.
4'
Ev sahibi ekibin yarı sahasında sol kanatta Culio ve Kuyt arasındaki mücadelede Kuyt rakibine faul yaptı.
3'
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Webo ve Mitrovic arasındaki mücadelede top Mitrovic'ten taca çıktı. Taç kullanıldıktan sonra ceza sahasına orta yapıldı. Kale sahasına gelen topta Baroni pasını Sow'a verdi Sow'un vuruşu üstten dışarıya gitti.
2'
Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Meireles'e faul yapıldı.
1'
Karşılaşma Mersin İdman Yurdulu oyuncuların vuruşuyla başladı. Her iki takımada başarılar dileriz.
M.Ö.
Tevfik Sırrı Gür Stradyumu'nda İstiklal Marşı'mız okunuyor.
M.Ö.
Her iki takımda maçın hakemi Özgür Yankaya eşliğinde sahaya çıktı.

İLK 11'LER

MERSİN iDMANYURDU: Bicik, Serkan, Murat, Stepanov, İvan, Hakan, Burhan, Culio, Mitrovic, Nduka, Nobre
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Ziegler, Kuyt, Meireles, Baroni, Emre, Sow, Webo

Sarı-Lacivertliler, ikisi Süper Lig, biri Avrupa Ligi olmak üzere üst üste 3 zorlu deplasman maçına çıkacak.İlk durak Mersin, ilk rakip alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu.Ardından Avrupa Ligi'nde Belarus deplasmanına çıkacak olan Sarı-Lacivertliler, bu 3 maçlık deplasman maratonunu Trabzonspor karşılaşmasıyla tamamlayacak.