Bulak: Gol Atıp Oyunu Lehimize Çeviremedik

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, Fenerbahçe karşısında gol atıp oyunu lehlerine çeviremediklerini belirtti.

Bulak, 1-0 yenildikleri Fenerbançe maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmanın birkaç bölümde irdelenmesi gerektiğini belirtti.

Maç öncesinde, çok pas yapıp, kenardan oynayarak Fenerbahçe'yi yenmeyi planladıklarını anlatan Bulak, "Özellikle kenar oyunu oynadığımızda, 35 ve 45. dakikalar arasında gol atıp oyunu lehimize çevirebilirdik. Ama başarılı olamadık. Sonrasında ise Fenerbahçe gibi takımlara karşı 1-0 geriye düştükten sonra oyun oynamak daha zor. Üstelik bir de son saniyede gol yiyorsanız, moral olarak ister istemez etkileniyorsunuz.'' diye konuştu.

İkinci yarı ise oyunun temposunun düşük olduğunu anlatan Bulak, 1-0 galibiyet, Fenerbahçe'yi daha iyi pas yapar hale getirirken, kendilerini ise daha risk edici oyun oynamaya zorladığını kaydetti.

İkinci yarıda çok üretken olamadıklarını ifade eden Bulak, şöyle devam etti: "İkinci yarı oyunu kenarlara taşıyamadık ve Gol üretip pozisyon bulamadık. Fenerbahçe, bizi bir kaç kez kontra atakta yakaladı. Ama yine de oyunu berabere bitirebilirdik. İlk yarıya baktığımızda çok tempolu bir oyun. Rakibi zorlayan, baskı altına alan ve sürekli hücum düşünen bir İçel İdmanyurdu vardı. Maalesef bugün kazanamadık, kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyorum."İşin psikolojik yönüne baktıkları zaman ise Sivasspor mağlubiyetinden dolayı Fenerbahçe üzerinde bir baskının söz konusu olduğunu belirten Bulak, şunları söyledi: "Olumlu veya olumsuz yapılan baskılar, bugünkü maça daha farklı yansıdı. Çünkü Fenerbahçe istekli ve arzuluydu. Fenerbahçe'nin geçen hafta kaybetmesi, bizim aleyhimize oldu. Her şeye rağmen oyuncularımı tebrik ediyorum. İstekli oynadılar. Bizim rakibimiz tabii ki Fenerbahçe değil. Önümüzdeki günlerde, eksik oyuncularımızın da bize katılımıyla çok daha güçlü bir takım olacağız. Daha iyi sonuçlar alabilecek takımımız var. Bugünkü oyunun aşağı yukarı 60-70 dakikasından memnunum."Futbolculardan Murat Ceylan ise maç öncesi iyi pas yapan Fenerbahçe'ye önlem aldıklarını belirterek, ''Ama 45. dakikada gol yediğimiz için gardımız düştü. İkinci yarıda da riskler aldık ama oyun doldur boşalta döndü. Aslında bugün ikinci yarıda iyi futbol oynayamadık. Mağlubiyet aldığımız için üzüntülüyüz. Ama bunu en kısa sürede düzeltip, yolumuza devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Mert Nobre de hiç kimsenin takımlarından bugünkü skoru beklemediğini söyledi.

Hafta boyunca daha farklı bir skor için çalıştıklarını anlatan Nobre, "Bugün buradan mağlup ayrılmayı hiç beklemiyorduk. Ben, hem mağlubiyet için hem de sakatlandığım için üzgünüm. Keşke sahada daha fazla kalıp, arkadaşlarıma daha fazla yardımcı olabilseydim.'' dedi.

Nobre, futboldaki başarının küçük detaylarda gizli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: ''Bugüne baktığımızda, yine küçük bir detay ortaya çıktı. Ne yazık ki yine son dakika golü yedik. Basit bir gol yedik. Ama bu saatten sonra yapabileceğimiz tek şey, başımızı yukarıya kaldırıp, önümüzdeki maçlara bakmak. Zaten başka yapabileceğimiz bir şey de yok.'' Öte yandan, Nobre, sakatlığıyla ilgili bir soruya ise net bir cevap veremeyeceğini ifade ederek, bazı ağrıları olduğunu, yarın tedavi için gideceği hastanede, kendisinin de durumu hakkında bilgi sahibi olabileceğini söyledi.