Webo resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, İstanbul BB'de forma giyen Pierre Webo ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi. Sarı-lacivertli kulüp, Kamerunlu oyuncu için İBB'ye 3 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, 2,5 yıllık sözleşme imzalanan Webo için kulübü İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3 milyon avro bonservis bedeli ödeneceği belirtildi.

Pierre Webo'ya, bu sezon 625 bin avro, gelecek iki sezon için ise 1 milyon 250'şer bin avro garanti ücret, ayrıca maç başı da 15 bin avro ödeme yapılacağı ifade edildi. Oyuncunun 2,5 sezonluk toplam maliyeti 3 milyon 125 bin avro olacak.

31 yaşındaki Kamerunlu forvet, İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla Süper Lig'de 1,5 sezonda 24 gol attı.

WEBO'NUN TÜRKİYE KARİYERİ
Fenerbahçe'nin yeni transferi Kamerunlu futbolcu Pierre Webo, 1,5 sezondur forma giydiği Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 54 maçta toplam 24 gol kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2010-2011 sezonu başında İspanya'nın Real Mallorca takımından transfer edilen 31 yaşındaki Webo, lacivert-turunculu formayla yeni takımı Fenerbahçe'ye 4, Trabzonspor'a 2, Galatasaray'a ise 1 gol atma başarısı gösterdi.

Geçen sezon 30'u Spor Toto Süper Lig, 6'sı Spor Toto Süper Final Avrupa Grubu'nda olmak üzere 36 kez sahaya çıkan Kamerunlu golcü, rakip filelere 15 gol gönderdi. Webo bu sezon ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la çıktığı 18 lig maçında 9 kez gol sevinci yaşadı.

Webo, kariyerinde sırasıyla Real de Banjul (Gambiya), Nacional Montevideo (Uruguay), Osasuna (İspanya), Leganes (İspanya) ve Real Mallorca takımlarında forma giydi.

Sarı-lacivertli takımın yeni transferi, Kamerun Milli Takımı'nın ise 50 maçta forması giydi ve 17 gole imza attı.

Fenerbahçe'nin Yeni Transferleri Takımla İlk Antrenmanına Çıktı

Fenerbahçe'nin devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı yeni transferleri Emre Belözoğlu, Webo ve Ziegler, sarı-lacivertli takımla ilk antrenmanına çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takım saha çıktığında Emre, Webo ve Ziegler ile birlikte yan yana basın mensuplarına fotoğraf verdi. Antrenmanı izlemeye gelen Düzce Fenerbahçeliler Derneği, derneğin futbol okulu sporcuları ve derneğe bağlı Düzce 1907 Spor Kulübü'nün sporcuları sarı-lacivertlilere sevgi gösterilerinde bulundu. Emre'ye taraftarlar yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar yanlarına çağırdıkları Emre Belözoğlu'na çiçek vererek sarı-lacivertli futbolcuyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman daha sonra kendisine de çiçek veren taraftarlara, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında 3 Şubat Pazar günü Sivasspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'nin akşam antrenmanının başındaki yarım saatlik bölümü basın mensuplarına açık tutuldu. Takım bu bölümde ısınma ve pas çalışmaları yaparken, sakatlığı bulunan Sezer Öztürk takımdan ayrı koştu. Selçuk Şahin'e de takımdan ayrı program uygulandı.

SELÇUK VE SERKAN KIRINTILI'NIN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI


Öte yandan antrenmanda öncesi Selçuk Şahin ve kaleci Serkan Kırıntılı'nın doğum günü kutlandı. Her iki futbolcu için tesislerde doğum günü pastası kesildi. Kutlamada renkli görüntüler yaşandı.