Erzurumlu Sporcu Kaya, Tekvandoda Türkiye Şampiyonu Oldu

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü sporcusu Soner Kaya, tekvandoda Türkiye şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, BEAH Sağlıkspor Kulübü sporcusu Kaya'nın, Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 54 kiloda altın madalya kazandığı belirtildi.

Kaya'nın, milli takıma seçildiği ve Almanya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Antrenör Kemal Yıldıran nezaretinde Alanya'ya giden BEAH Sağlıkspor'un iki milli tekvando sporcusu Soner Kaya ile ikizi Köksal Kaya, madalya için karşı karşıya geldi. Bu ilginç görüntü herkesin dikkatini çekti. Maçta Köksal Kaya'yı mağlup eden Soner Kaya daha sonra final maçını da kazanarak, Türkiye şampiyonu oldu. BEAH Sağlıksporlu Soner Kaya'nın Türkiye şampiyonu olması BEAH'ta ve sağlık çalışanları arasında büyük bir sevinç yaşattı.''

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk

Kaynak: AA