Beşiktaş'a İnönü'de Karabük darbesi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda konuk ettiği Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Kardemir Karabükspor'u ağırladı.

İnönü Stadı2nda oynanan karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi. Beşiktaş'ın golleri 16. dakikada İbrahim Toraman, 58. dakikada Olcay'dan gelirken, Karabükspor2un gollerini 63. dakikada Ahmet İlhan ve 69. dakikada LuaLua kaydetti.

Beşiktaş bu sonuçla ligde puanını 33'e çıkarırken, Karabükspor ise puanını 28 yaptı.

ALMEIDA DÖNDÜ

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın Kardemir Karabükspor ile yaptığı karşılaşmada, sakatlığı nedeniyle Galatasaray derbisinde görev alamayan Hugo Almeida, iki antrenmanın ardından hazır hale geldi ve teknik direktör Samet Aybaba tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Holosko ise alışık olduğu sağ kanatta takımının kozu oldu. Teknik direktör Aybaba, Galatasaray maçında yedek tuttuğu Oğuzhan Özyakup'a ise 1 maç aradan sonra Kardemir Karabükspor karşısında forma verdi.

ZORUNLU REVİZYON

Samet Aybaba, bugünkü mücadelede cezalı oyuncular nedeniyle zorunlu revizyona gitti. Geçen hafta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Tomas Sivok, Roberto Hilbert ve Veli Kavlak, Kardemir Karabükspor karşısında takımlarını yalnız bıraktılar. Aybaba, Sivok'un yokluğunda savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman'ın yanında Ersan Adem Gülüm'e görev verdi. Hilbert'in yokluğunda Mehmet Akgün savunmanın sağında oynarken, Veli Kavlak'ın yerine de Oğuzhan Özyakup forma giydi.

DENTINHO YİNE YEDEK SOYUNDU

Siyah-beyazlı ekibin Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk Kulübü'nden yarım sezonluğuna kiraladığı Dentinho, geçen hafta olduğu gibi bugünkü maçta da yedek soyundu. Dentinho'nun yanı sıra Cenk Gönen, Escude, Emre Özkan, Hasan Türk, Mehmet Akyüz ve Sinan Kurumuş, maça yedek kulübesinde başladılar.

İLK GOL TORAMAN'DAN

İnönü Stadı'ndaki karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan Beşiktaş maçın ilk 15 dakikalık bölümünde hızlı hücumlarla rakibi Karabükspor'un üstüne giderken, siyah beyazlıların ilk golü 16. dakikada Fernandes serbest vuruşu ceza alanı içinde topu önünde bularak ağlara gönderen İbrahim Toraman'dan geldi. 1-0. Bu golden sonra oyunda tempo iyice artarken, Beşiktaş, Almedia ve Oğuzhan'ın etkili oyunları ile Karabükspor savunmasına zaman zaman zor anlar yaşattı. İlk yarının bitimine 10 dakika kala orta alanda Beşiktaş'ın hamlelerine daha çok cevap vermeye başlayan Karabükspor ilk yarının bitimine kadar Beşiktaş'kalesine Hamroun ve Ahmet İlhan'ın çabalarıyla hızlı hücumlarla gitti. Ancak bu ataklardan sonuç çıkmayınca ilk yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

OLCAY'DAN HARİKA GOL

Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarıdaki temposunu kaybetmeden başlayan ev sahibi Beşiktaş, 58. dakikada hızlı gelişen atakta, OĞzuhan'ın ceza alanı önündeki pasını iyi değerlendirerek ağlara gönderen Olcay'ın harika golüyle Karabükspor önünde 2-0 öne geçti.

AHMET İLHAN UMUTLARI YEŞERTTİ

Bu golden sonra Beşiktaş'ın farkı açması beklenirken, Karabüksporlu Ahmet İlhan 63. dakikada sahneye çıkarak, Beşiktaş ceza sahası sol çaprazından düzgün bir vuruşla karşılaşmada skoru Beşiktaş lehine 2-1'e getirdi.

BERABERLİK GOLÜ LUALUA'DAN

Bu golden sonra rakip kalede ataklarını iyice sıklaştıran Karabükspor'da sonradan oyuna giren LuaLua, beşiktaş savunmasına zor anlar yaşattı. Bu anlardan birinde Lua Lua savunma arkasına atılan topu önüne aldı ve Ersan'da sıyrıldı. Daha sonra ceza sahaına giren oyuncu kaleci McGregor'dan sıyrılarak maçta skoru 2-2'ye getien golü 69. dakikada kaydetti. Maçın son 20 dakikalık bölümünde iki ekipte karşılıklı ataklarına devam ederkeni top bir o kalede bir bu kalede hızlı şekilde dolaşmaya devam etti. Galibiyeti daha çok istediği görülen Beşiktaşlı futbolcular ardarda buldukları pozisyonları gole çeviremeyince İnönü Stadı'ndaki karşılaşma iki ekibin 2-2'lik berbaerliği ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR....BEŞİKTAŞ 2-2 KARABÜKSPOR

90'Maçın hakemi Yunus Yıldırım mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.
89'Konuk ekip rakip yarı alanının ortalarında taç kullandı ama ardından Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.
88'Gelişen Beşiktaş atağında sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topu savunma uzaklaştırdı.
87'Beşiktaş 10 kişi kaldığı rakibi karşısında 3. golü bulabilmek adına ataklarını sıklaştırmış durumda.
86'Serbest vuruşu Oğuzhan doğrudan ceza alanına gönderdi. Çizgi üzerinden Olcay topu çevirmek istedi ama top oyun alanının dışına çıktı.
85'Beşiktaş'ta Dentinho orta alandan aldığı topla ceza sahası sağ çaprazına kadar gitti ve yerde kaldı karar serbest vuruş.
84'Beşiktaş atağı sağ kanattan gelişti. Necip ceza sahası yan çizgisi yakınlarından ortasını gönderdi. Sinan gelen topa yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı ama top üstten auta çıktı.
83'Ev sahibi ekip yarı alanının ortalarında İlhan Parlak, Olcay'a faul yaptı.
82'Siyah beyazlı ekipte Ersan Gülüm oyundan çıkarken yerine Escude girdi.
81'Sağ kanattan gelişen Karabükspor atağında Lualua pasını Seric'e verdi ama Beşiktaş savunması topu taca gönderdi.
80'Yine Gökhan Süzen sol kanattan ceza sahasına ortasını gönderdi ama top kaleci Tomic'te kaldı.
79'Beşiktaş yarı alanında sol kanatta Lualua Gökhan Süzen'i yere düşürdü ve sarı kart gördü.
77'Siyah beyazlı ekibin atağında Oğuzhan sağ kanattan aldığı topla ceza sahası ön çizgisinde rakiplerinde sıyrılmaya çalıştı ama başarılı olamadı.
76'Konuk ekip Beşiktaş yarı sahasının ortalarından serbest vuruş kullandı. Birol'un ceza sahasına gönderdiği top savunmaya çarpınca McGregor topu son anda uzaklaştırdı.
75'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Süzen sol kanattan ceza sahasına ortasını gönderdi ve arka direkte topa Sinan kafa vurdu ama top kaleci Tomic'in üstüne geldi.
74'Gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan ceza sahası dışından sert bir şut çekti ve kaleci Tomic topa müdahale etti ardından gelen topa Necip sert vurdu ve top üstten dışarıya çıktı.
73'Ev sahibi ekipte Manuel Fernandes oyundan çıktı ve yerine Dentinho girdi.
72'Yunus Yıldırım'a bir önceki pozisyonun korner olduğunda ısrar eden İbrahim Toraman sarı kart gördü.
70'Beşiktaş rakip yarı alanın ortalarından sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı ve Holosko'da kaldı top. Holsoko sert vurdu ve top yandan dışarıya çıktı.
69'Yine Beşiktaş savunması arkasına atılan uzun topla Lualua buluştu ve Ersan'dan sıyrıldı. Ardından ceza sahasına girdi ve kaleci McGregor'uda geçince topu boş ağlara gönderdi.
69'GOL! Lualua
68'Ev sahibi ekip atak yönüne göre sap kanattan köşe vuruşu kullandı. Fernandes'in ceza sahasına gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.
67'Yine gelişen Beşiktaş atağında Holosko ceza sahası sol çaprazından sert vurdu ve kaleci Tomic tehlikeyi önledi. Ardından topla Holosko yine buluştu ama Seric sert bir hareketle Olcay'ı yere düşürdü ve sarı kart gördü.
66'Gökhan Süzen sol kanattan ileriye çıktı ve ceza sahasına ortasını gönderdi ama Karabükspor savunmasında Deumi topu uzaklaştırdı.
65'Beşiktaş yarı sahasının sol kanadında top kapma mücadelesinde rop en son Lualua'ya çarpıp taca çıktı.
64'Karabükspor'da Hamroun'un yerine Hakan Söyler oyunda.
63'Sol kanattan Beşiktaş savunmasının arkasına kaçan Ahmet İlhan'a uzun bir pas atıldı ve Ahmet İlhan'da ceza sahası içinde hafif sol çaprazdan düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi.
63'GOL! Ahmet İlhan
61'Erdem Özgenç'in kırmızı kart görmesiyle Karabükspor oyun alanından 10 kişi kaldı.
60'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Süzen'e üst üste 2 kez faul yapan Erdem, maçın hakemi Yunus Yıldırım'dan önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı.
58'Hılzı gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan savunmadan orta alandan aldığı topla ceza sahası ön çizgisine kadar gitti ve pasını Olcay'a verdi. Olcay'da ceza sahası dışından klas bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.
58'GOL! Olcay Şahan
57'Beşiktaş rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı ama ceza sahasına gelen topu Karabükspor savunması uzaklaştırdı.
55'İkinci yarıda Karabükspor Beşiktaş'a oranla daha fazla topa sahip oluyor ve rakip kaleye yükleniyor.
54'Yine gelişen Karabükspor atağında Lualua sol kanattan aldığı topu ceza sahasındaki İlhan'a gönderdi ama pozisyon ofsayttı.
53'Birol Hikmet topu direk kaleye gönderdi McGregor topu güçlükle uzaklaştırdı. Ardından siyah beyazlı ekip 3'e 1 kontra atağa çıktı. Olcay pasını Sinan'a verdi. Sinan biraz ağır kalınca savunma topu kontrolü altına aldı.
52'Karabükspor savunmasında Deumi kendi yarı sahasından sol kanattan ileriye hareketlenen Ahmet İlhan'a uzun bir pas gönderdi. Ahmet İlhan topu son çizgiye kadar sürdü ve kendisine faul yapıldı.
51'Kırmızı mavili ekip rakip yarı alandan sağ kanattan taç kullandı. Yiğit ceza sahasına orta yapmak istedi ama savunma topu karşıladı.
50'Karabükspor atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Birol ceza sahasına gönderdi ve Deumi kafayı vurdu ama isabetsiz bir kafa vuruşu oldu.
49'Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan yapılan geri pasta top bir anda Sinan'ın önünde kaldı ve Sinan karşı karşıya pozisyonda topu kaleci Tomic'in üstüne vurdu.
48'Konuk ekip atağında Lualua rakip ceza yayı ön çizgisinde pasını İlhan'a gönderdi ama savunma araya girdi.
47'Beşiktaş rakip yarı alanından ceza sahası önünden sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Fernandes ceza sahasına gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı.
46'İkinci yarı Karabükspor'da Hakan Özmert'in yerine Lualua oyunda.
46'İkinci yarı Karabüksporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

BEŞİKTAŞ 1-0 KARABÜKSPOR İLK YARI SONUCU

45'İlk yarının sonuna Yunus Yıldırım 5 dakika ilave etti.
44'Karabükspor yarı sahasının sol kanadında Seric ve Ersan arasındaki ikili mücadelede Ersan rakibine faul yaptı ve Seric'te bir sakatlık geçirdi.
43'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan pasını sol kanattan ceza alanına hareketlenen Sinan'a gönderdi. Sinan topu ceza sahasına gönderdi ama savunma araya girip topu kornere gönderdi.
42'Gelişen Beşiktaş atağında Fernandes sol kanattan topu ileriye taşıdı ve ceza yayı üzerindeki Oğuzhan'a gönderdi. Oğuzhan rakibini geçtikten sonra ceza sahası sol çaprazından kaleye şut çekti ama istediği gibi vuramadı.
41'Sağ kanattan gelişen Karabükspor atağında Hakan Özmert Gökhan Süzen'den sıyrılamadı ve top Hakan'dan taca çıktı.
40'Karabükspor son dakikalarda beraberlik golünü bulmak adına rakip yarı alanda biraz daha fazla gözüküyor.
39'Konuk ekip bu kez sol kanattan Birol'la köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topu Beşiktaş savunması taca gönderdi.
38'Karabükspor atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı ama ceza sahasına gelen topu savunmasına yardımcı olmaya gelen Sinan topu uzaklaştırdı.
37'Kornerden gelen topu ceza sahası içinde Sinan ceza sahası dışındaki Holosko'ya gönderdi. Holosko sağ ayağına gelen topu sol ayağına aldı ve çok güzel bir vuruş yaptı ama kaleci Tomic'te aynı güzellikte kornere gönderdi.
36'Beşiktaş atağında sağ kanattan Holosko topu tek başına son çizgiye kadar taşıdı ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Savunma gelen topu kornere gönderdi.
35'Karabükspor'da kaleci Bora oyna devam edemedi ve yerine Tomic oyuna giren isim oldu.
33'Siyah beyazlı ekipte Oğuzhan, Birol'la girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve oyun kısa bir süre için durdu.
32'Gelişen Karabükspor atağında Hamroun sağ kanattan ileriye çıkıp son çizgiye kadar indi ve ortasını yapmak istedi ama top Hamroun'dan oyun alanının dışına çıktı.
31'İlk yarım saat itibariyle Beşiktaş rakibine göre oldukça atak bir futbol oynuyor ve topa daha fazla sahip oluyor. Konuk ekip ise oyunu kendi yarı alanda kabullendi ve kontra ataklarla tehlike yaratmak niyetinde.
28'Bu dakikayı Beşiktaşlı oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
27'Ev sahibi ekipte Olcay sol kanattan ileriye doğru hareketlendi ama savunma topa ayak koyunca top daha gerideki Gökhan'a geldi. Karabükspor'lu oyuncular Gökhan'a baskı yaptı ve top taca çıktı. Beşiktaş taç kullanacak.
26'Hızlı gelişen konuk ekip atağında Ahmet İlhan ceza sahası sol tarafından son çizgide topla buluştu ama topun kontrolünü sağlayamayınca top dışarıya gitti.
25'Bora'nın tedavisi tamamlandı ve oyunda kaldığı yerden devam ediyor.
24'Karabükspor kalecisi Bora topsuz bölümde sakatlık geçirdi ve oyun durmuş durumda. Bora'nın tedavisi devam ediyor.
22'Beşiktaş son bölümlerde topla biraz daha fazla oynuyor ve rakip kaleye daha fazla gidiyor. Konuk ekip ise kontra atağı tercih ediyor.
21'Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Mehmet Akgün'e faul yapıldı. Fernandes serbest vuruşu Holosko'ya doğru gönderdi ama konuk ekip savunması topu uzaklaştırdı.
20'Konuk ekip Beşiktaş yarı sahasından sağ kanattan Birol'la serbest vuruş kullandı. Kale sahasına kadar gelen topa Mabiala kafa vurdu ama top kaleci McGregor'da kaldı.
19'Hızlı gelişen Karabükspor atağında Jugurtha Hamroun sağ kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.
18'Karabükspor rakip yarı alanının ortalarından serbest vuruş kullandı ama ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı.
17'Beşiktaş'ta sakatlanan Almeida'nın yerine Sinan Kurumuş oyunda.
16'Fernandes serbest vuruşu direk olarak kale sahası içine gönderdi. İbrahim Toraman gelen topa ayak koydu ve takımını öne geçirdi.
16'GOL! İbrahim Toraman
14'Siyah beyazlı ekip sol kanattan Oğuzhan ve Olcay'la atağa çıktı. Oğuzhan pasını Fernandes'e verdi ve Fernandes'te güzel bir pasla topu Olcay'la buluşturdu. Olcay ceza sahası sol çaprazında yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
12'Oğuzhan Özyakup rakip yarı alanın ortalarında Deumi'yle girdiği mücadelede topa eliyle dokundu.
11'Geride bıraktığımız 10 dakika içinde oyunda tempo bir hayli yüksek ve iki takımda birbirine karşı üstünlük sağlamış değil.
10'Ev sahibi ekip üst üste iki kez atak yönüne göre köşe vuruşu kullandı ama iki pozisyonda da savunma ve kaleci Bora topu uzaklaştırmayı başardı.
9'Gökhan Süzen kendi yarı sahasında topu rakibinden kaptıktan sonra sol kanattan ileriye hareketlenen Almeida'ya uzun gönderdi. Almeida kontrol ettiği topu ceza sahası için göndermek isterken savunma topu kornere gönderdi.
8'Beşiktaş rakip yarı alanının ortalarından Fernandes'le serbest vuruş kullandı ama savunma topu uzaklaştırdı. Ardından Karabükspor kontra atağında Ahmet İlhan ceza sahası sağ çaprazından sol direğe doğru ortasını gönderdi ama İlhan Parlak topa yetişemedi.
7'Hızlı gelişen konuk ekip atağında savunma arkasına koşu yapan İlhan'a gönderilen uzun topta İlhan topu ceza sahası içinde kontrol eti ve ceza sahası dışında müsait olan arkadaşı Seric'e pasını verdi ama Seric'in vuruşu çok kötüydü.
6'Karabükspor yarı sahasına kısa paslarla yerleşen Beşiktaş'ta en son ayağındaki topu kaybeden Oğuzhan ardından rakibine faul yaptı.
5'Bu dakikayı orta alanda yapılan karşılıklı pas kayıplarıyla geride bıraktık.
4'Konuk ekip atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Topu savunma diğer kanada gönderdi ve top kapma mücadelesinde Erdem, Gökhan Süzen'e sert bir hareketle faul yaptı ve sarı kart gördü.
3'Yine gelişen Beşiktaş atağında Fernandes topla ceza sahası ön çizgisine kadar gitti ama savunma baskı yaptı ve topu kazandı.
2'Henüz ilk dakikada konuk ekip ceza sahasına gönderilen uzun topta Almeida gelen topa istediği vuruşu yapamadı ve ardından pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
1'Yunus Yıldırım'ın düdüğüyle ilgili karşılaşma Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı. Her iki takıma da başarılar dileriz.

BEŞİKTAŞ

McGregor
Akgün
İbrahim Toraman
Ersan
Gökhan
Necip
Oğuzhan
Fernandes
Holosko
Olcay
Almeida

KARABÜKSPOR

Bora
Erdem
Mabiala
Deumi
Seric
Yiğit
Birol
Hakan
Ahmet İlhan
Hamroun
İlhan