Galatasaray Lıv Hospıtal - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi’nin 9. haftasında kendi evinde Fenerbahçe Ülker’i 72-62 mağlup etti.


Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, kendileri açısından çok zorlu bir derbi mücadelesi olduğunu belirterek, “Oyuncularım, bu akşam müthiş bir performans ve efor ortaya koydu. Hepsini kutluyorum. Taraftarımıza da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray takımı, bu akşam her koşulda Türkiye şampiyonluğunu sonuna kadar kovalayacağını tüm basketbol camiasına çok güzel bir derbi galibiyetiyle gösterdi. O açıdan çok mutluyum. Fenerbahçe Ülker, Avrupa Ligi'nde son haftaların en formda takımı ve çok önemli galibiyetler alarak buraya geldi. Biz de taraftarımız önünde çok akıllı bir basketbol oynadık” dedi.

“NET BİR GALİBİYET ALDIK”
Maçın başından itibaren çok iyi savunma yaptıklarına değinen Ataman, “Son periyot hariç Fenerbahçe'yi hep 10-12 sayılarda tutmayı başardık. Fenerbahçe'nin ikili oyunlarını ve kısa adamlara yapmış oldukları hücumlarında Bogdanovic ve Preldzic'i çok iyi durdurduk. Böyle olunca maça özellikle fiziksel olarak da ağırlık koyduk. Sadece ikinci periyotta çok fazla top kaybı yaptığımız için hızımızı alamadık. İkinci devrede Ender'in de oyuna girmesiyle içeriye dalarak, Vidmar'ın yokluğunda Fenerbahçe'nin savunmada zayıf olan pota altını delerek, net bir galibiyet aldık” diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital basketbolcusu Furkan Aldemir, Galatasaray taraftarlarına teşekkür ederek, “Bugün karşımızda çok önemli ve iyi bir kadro vardı ancak biz kendi kapasitemizi biliyoruz. Asıl gücümüzü bugün gösterdik. Yılın sonuna galibiyet serisiyle gireceğiz” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE ÜLKER CEPHESİ
Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Zeljko Obradovic ise, Galatasaray’ın gerçekten yürekli oynadıkları için kendilerini tebrik ettiğini belirterek, “Galatasaray’ı tebrik etmek istiyorum. Gerçekten yürekli oynadılar. İlk çeyrek aslında maçın anahtar bölümüydü. Hücum açısından çok kötüydük. Daha öncede söylediğim gibi daha hala sezonun başındayız ve tüm oyuncuların hazır olması gerekiyor. Oyuncularımız aslında çok iyi çalışıyorlar ve onlara inancım sonsuz. Aynı şekilde devam edeceğiz ve inancımızı kaybetmeyeceğiz" dedi.

Fenerbahçe Ülker basketbolcusu Metecan Birsen, özellikle 2. yarıda farkı kapatmayı başardıklarını ancak Galatasaray’ın çok iyi oynadığını belirtti.

Kaynak: İHA