Engelli Basketbolcular Zirveye Koşuyor

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ligin 5’ci haftasında deplasmanda oynadığı Muş Bedensel Engelliler takımını 66-63 yendi.


Muş Atatürk Spor Salon’unda geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maçta rakibini yenmeyi başaran Gaziantep temsilcisi, 8 puanla ligde 4’cü sıraya yerleşti. Lider Pendik Belediyesi ile arasındaki puan farkını 2’ye indiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, gözünü zirve yarışına dikti.

Muş deplasmanında zorlu bir maçı daha kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, maçın ilk periyodunu 18-18 ilk yarısını ise 30-30 berabere bitirdi. Maçın üçüncü periyodunda 1 sayı geriye düşmesine rağmen, daha sonra toparlanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, maçı 66-63 kazanmasını bildi.

Musa ve kaptan İbrahim’in etkili oyunu ile bir deplasmandan daha zafer ile dönen Gaziantep temsilcisi, bu hafta kendi sahasında oynayacağı İstanbul Engelli Yıldızlar maçının hazırlıklarına başladı.

Muş galibiyetinin ardından takımı tebrik eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Ünsal Göksen, Basketbol Şube Başkanı Nihat Aydıngüler, Hayrettin Hafif, Kulüp Genel Sekreteri Erol Hüner, Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özkaya da takımın başarı ise gurur duyduklarını ifade etti.

Başarılı maçlar kazanmaya devam edeceklerini belirten Göksen, “Her geçen gün daha iyi bir takım olmaya çalışıyoruz. Teknik ve yönetim bazında olumlu çalışmalara ve başarılara imza atıyoruz. Bu çalışmalarımızın emeğini almaya başladık. Emeği geçen tüm ekibe tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ligde başarılı sonuçlar alarak yoluna emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Jandarma Alay Komutanlığı ile bir gösteri maçı oynayacak. Maçın ardından Royal Halı Basketbol Takımı oyuncuları engelli basketbolcuları ile bir araya gelecek.

Kaynak: İHA