Engelleri Aşarak Kulaç Attılar

Mamak Belediyesi, Ankara İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Engelsiz Kulaçlar” yüzme yarışı düzenledi.


Mamak Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleşen yarışmada Ankara genelinden 50 engelli sporcu yarıştı. Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımını sağlamayı amaçlayan yarışmada sporcuları Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal, Özel Sporcular İl Temsilcisi Muammer Aksöz ve Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Kemal Tombuloğlu yalnız bırakmadı. Kulaç atarak engelleri aşan 50 engelli sporcu arasında derece ayrımı yapılmazken, her yarışmacıya katılım belgesi ve madalya verildi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kardeşlerimiz havuzda sadece yüzmedi, hayata nasıl bağlandıklarını da kanıtladı dedi.

ENGELSİZ KULAÇLAR ÇOK MUTLU
Bayanlar ve erkekler grubunda çeşitli yaşlarda gerçekleştirilen yarışma, bedensel, zihinsel, görme, işitme, mental engelli, down sendromlu ve otistik olmak üzere altı kategoride gerçekleşti. Onlar engellerini aşıp kulaç atarken, aileleri de bir o kadar heyecanlıydı. 25 metre serbest, 50 metre serbest, 50 metre sırt, 50 metre kelebek ve 50 metre kurbağalama branşlarında mücadele eden engelli sporculardan Kadir Kaya(45), sık sık yüzme yarışmalarına katıldığını belirterek, havuz standartlarını engelli yüzücüler için çok başarılı bulduğunu söyledi.

Geçirdiği trafik kazası sonrası yürüme fonksiyonunu yitiren Kaya, 4 yıldır lisanslı, 2 yıldır da ferdi olmak üzere altı yıldır yüzdüğünü belirtti.

”Biz dünyayı değil dünya bizi tanısın” sloganıyla iki şiir kitabı yazan bedensel engelli yazar Burcu Dere (22) de yarışma sonrasında şiir okudu. Dere, şiir yazarak “Ben de varım” dediğini belirterek, “Şiir benim hayatım, herkes engeliyle mutlu olamaz ama ben mutluyum” diye konuştu.

4 yaşından itibaren yüzdüğünü belirten Dere, “Bizim tek engelimiz, engelsiz insanların bizi tanımaması. Ben değil, sokaktakiler engelli” diye konuştu.

Kaynak: İHA