Conte Galatasaray'dan korkuyor mu?

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte ve oyunculardan Gianluigi Buffon, basının karşısına çıktı.

ELİMDE KIRBAÇLA SAHAYA ÇIKMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Conte: "Çok zor bir maç bekliyoruz. Gelecekte de böyle maçlar oynadık ama takımım adına bu maçı çıkarmayı diliyorum. Karşımızda kuvvetli bir Galatasaray var. Bunu biliyoruz. Bizim amacımız kendi oyunumuzu sahaya yansıtarak sahada yer almak ve kazanmak."

"Saha kenarında bu kadar sert olmamak için elimden geleni yapıyorum. Elimde kırbaçla sahaya çıkmayan bir hoca olmaya çalışıyorum."

"KORKTUĞUMUZ İÇİN ERKEN GELDİK DİYE BİR DURUM YOK"

Conte: "Erken geldik, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanlara hep erken gittik bu sezon, farklı şehirlere. İçinde olduğumuz ortamı daha iyi tanımak için böyle tercih ederim. Ayrıca şehri tanımak benim çok hoşuma gider. Korkmamız gibi bir durum söz konusu değil, korkacağımız bir şey yok. Galibiyet için yüzde veremem ancak önemli olan sahada daha fazla çalışanın ve iş yapanın kazanması gerçeğidir."

ÇOK DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"

Conte: "Geçirdiğimiz zaman zarfında çok gelişti ve büyüdü Galatasaray. Çok kuvvetli isimleri bünyelerinde barındırıyorlar. Çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Asıl neler olacağını maçta göreceğiz. Maçtan önce sansasyonel bir şey söylemeyeceğim. Benden bunu beklemeyin. Hakettiği Juventus'un beklenen şekilde oynayarak kazanmak istiyoruz. Juventus'un diğer maçları ile ilgili yorumlar yaparak bu maçla ilgili yorumlar yapmayı doğru bulmuyorum."

"SONUÇ HAKKINDA BİR YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM"

"Daha önce de söylemiştim. Sonuç hakkında bir yorum yapmayı istemiyorum. Bize iki sonuç da yetiyor. Bunu biliyoruz. Biz bize yakışan şekilde oynamak istiyoruz sadece. Mancini'nin az zamandır burada olduğunu söylemek istiyorum. Bİr antrenör ilk kez bir ye re gidiyorsa orayı tanımak için çalışması gerekir. Mancini ile Galatasaray emin ellerde. Terim ile de emin ellerdeydi. Mancini, Galatasaray'ı emanet alacak kalitede. Carlo Ancelotti'den bahsederseniz çok üst düzey bir isimden bahsediyor olursunuz."

"Pirlo ile Buffon beraber şampiyonlar. Pirlo'nun yokluğunu öğrendiğimiz zaman çok üzüldük. Yeri doldurulabilecek, kompanse edilebilecek bir oyuncu değil Pirlo. Onun yerine daha farklı özellikte olan oyuncularla oynayarak o boşluğu dolduracağız."

BUFFON'UN AÇIKLAMALARI
"TT Arena'da ortamın ne kadar etkili olabileceğini gördük. İçimiz serin. Ortamdan etkilenmeden bir futbol sergilememiz gerekiyor. 7-8 ay gönce Glasgow'da oynadıkları maçta ciddi bir baskı görmüştük. Bu baskıyı aşmasını bilip kazanmak için sahaya çıkacağız."

"Bu seviyede çok yüksek kaliteli takımlarla mücadele ediyoruz. Aslında seviyesi sizden daha aşağıda olabilen takımlarla mücadele edebiliyorsunuz. Bu bizim açımızdan bir şey değiştirmez. Galatasaray'dan bahsedecek olursak dünya seviyesinde oyuncularla hücum eden bir takım. Gol yemek her durumda gerçekleşebilecek bir şey."

"Pazar günü oynadığımız maçta gördük ki bizim takımımızda rekabet veya mücadele en üst seviyede. Kazanmak içn herhangi bir sansasyon yada spekülasyon yapmamız gerekmiyor."

"PIRLO'NUN YOKLUĞU ZORLAYICI"

"Pirlo'nun yokluğu zorlayıcı. Kendi oyunu olan bir oyuncudur o. Yerini dolduracak bir oyuncu değil. Yerini dolduracak ismin kendisinden istenenleri eksiksiz yapmak için uğraşacaktır. Pirlo'nun yokluğunun bizim için iyi olmadığını da iki maçtır görüyoruz."

"Bütün sürece baktığımız zaman çok büyük anormallik görmüyoruz. Çok daha iyi oynadığımız zamanlar oldu, özellikle geçen sezon. Galatasaray karşısında da iyi oynayıp kazanıp turu geçeceğimize inanıyoruz."