Ballon d'Or'da son üç aday açıklandı!

Dünyanın en iyi futbolcusunun seçileceği FIFA Altın Top ödülü için aday gösterilen 23 kişiden 20'si elendi.

MESSI

2009, 2010, 2011 ve 2012'de dünyada yılın futbolcusu seçilen Arjantinli yıldız Messi, 2012 yılında attığı 91 golle inanılması güç bir başarıya imza atmış ve 85 gollü Gerd Müller'i geçerek dünya futbol tarihinde aynı takvim yılı içinde en çok gol atan futbolcu olarak rekor kırmıştı.

Son 4 yılın Ballon d'Or sahibi olan Lionel Messi bu yıl da kazanırsa üst üste beşinci kez bu ödülün sahibi olarak kendi rekorunu kıracak. 25 yaşındaki Messi, Zinedine Zidane (1998, 2000, 2003) ve Brezilyalı Ronaldo'yu geçerek (1996, 1997, 2002) bu onura 4 kez layık görülen ilk isim olup tarih yazmıştı.

Fransız Michel Platini, Hollandalı Johan Cruyff ve Marco van Basten ise Ballon d'Or Ödülü'nü, yalnızca Avrupa'da oynayan futbolculara verildiği yıllarda 3 kez kazanmıştı.

RONALDO

2013 yılında Real Madrid ve Portekiz Milli takım forması altında toplam 67 kez fileleri havalandırarak muhteşem bir istatistik sergileyen Ronaldo ise, Manchester United forması giydiği dönemde 2008'de FIFA tarafından dünyanın en iyi oyuncusu seçilmişti.

RIBERY

Bayern Münih'in yıldızı Franck Ribery kariyerinde ilk kez bu ödülü almaya çalışacak ve Zinedine Zidane'dan sonra Ballon d'Or'a layık görülen ilk Fransız futbolcu olacak.

UEFA tarafından 2012-2013 sezonunda Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçilen Ribery, 42 maçla Bundesliga tarihinde en uzun süre yenilgi yüzü görmeyen futbolcu konumuna geçip tarih yazdı.

Tüm resmi maçlarda ise serisi 55'te olan Fransız yıldız, Bayern Münih'te son olarak Şampiyonlar Ligi'nde 2 Ekim 2012 tarihinde BATE Borisov ile oynanan maçta sahadan yenilgiyle ayrılmıştı.

YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

Tüm dünyadaki 209 Milli takım kaptanlarının ve teknik direktörlerinin yanı sıra, France Football dergisini tarafından belirlenecek uluslararası temsilcilerin oylarıyla belirlenecek yarışmada, dünyada yılın en iyi teknik direktörü ve en iyi 11'i de seçilecek.

Dünyada yılın teknik direktörü adayları için daha önceden belirlenen 10 kişilik liste de 3'e indirildi. Borussia Dortmund'u başarıdan başarıya koşturan Jürgen Klopp, Bayern Münih ile geçen sezon kazanılmadık kupa bırakmayan ve ardından emekliye ayrılan Jupp Heynckes ile Manchester United efsanesi olarak adını tarihe yazdıran ve emekliye ayrılan bir diğer teknik adam Sir Alex Ferguson, zirveye çıkmak için heyecanlı bekleyişe başladı.

YILIN EN İYİ İLK 11'İ

2013 yılının en iyi ilk 11'i ise toplam 55 futbolcu arasından seçilecek. 55 adayı, 5 kaleci, 20 defans, 15 ortasaha ve 15 de forvet oyuncusu oluşturuyor. Yılın 11'inde, 4 defans oyuncusu, 3 ortasaha ve 3 de forvet oyuncusu yer alacak.

Kaleci: Buffon, Casillas, Cech, Neuer, Valdes

Defans: Alaba, Dani Alves, Jordi Alba, Baines, Boateng, Ashley Cole, Dante, Hummels, Ivanovic, Kompany, Lahm, David Luiz, Marcelo, Pepe, Pique, Sergio Ramos, Thiago Silva, Varane, Vidic, Zabaleta

Ortasaha: Xabi Alonso, Bale, Busquets, Gerrard, Iniesta, Isco, Mesut, Pirlo, Reus, Ribery, Robben, Schweinsteiger, Yaya Toure, Vidal, Xavi

Forvet: Agüero, Balotelli, Cavani, Diego Costa, Ronaldo, Drogba, Falcao, Ibrahimovic, Lewandowski, Mandzukic, Messi, Neymar, Rooney, Luis Suarez, Van Persie

İsviçre'nin Zürih kentinde 13 Ocak 2014 tarihinde düzenlenecek olan galada, yılın en güzel golü 'Özel Puskas ödülü' de sahibini bulacak.