Kocaeli Belediyesi Spor Okullarına Büyük Önem Veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları bünyesindeki çocukları birer olimpiyat şampiyonu adayı ciddiyetiyle yetiştiriyor.

Uygulanan akademik metot çerçevesinde çocukların gelecekte spor kültürü elde etmelerinin yanı sıra, Türk sporuna gurur verecek sporcular kazandırılması hedefleniyor.
Kocaeli’nin 12 ilçesinde ve 52 merkezde faaliyet gösteren Spor Okulları, eğlenceli atletizm, cimnastik, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere toplam 8 ayrı branşta eğitim veriyor. Spor okullarına katılan 8-9 yaş grubu çocuklarının üzerine ise eğitmenleri adeta titriyor. Spor Okulları çerçevesinde yürütülen akademik metot çerçevesinde çocuklara hayat boyu sürecek spor kültürü ve alışkanlığı verilirken, diğer yandan da Türk sporuna başarılı sporcular kazandırılması hedefleniyor. Verilen eğitim aynı zamanda çocukların ileride sporu bir meslek olarak seçmeleri konusunda da rehberlik görevi yürütüyor.

Bu çerçevede Spor Okullarına katılan öğrencilere her ay düzenli olarak bir spor branşı tanıtılarak ana çerçeveleriyle uygulaması yaptırılıyor. Spor Okulları öğrencileri yıl başından bu yana Atletizm ve Masa Tenisi branşını etüt etti.

Öğrenciler bu ay, esas itibariyle tüm spor branşlarının alt yapısı olan cimnastik branşını öğreniyor. Spor Okulları yetkilileri öğrencilerin bu branşı iyi kavramaları konusuna büyük önem veriyor. Cimnastik; hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan olimpik bir branş olarak spor literatüründe yer alıyor. Çocuklar bu branşla beraber daha sosyal ve dışa dönük bireyler haline geliyor. Hiperaktif çocuklarda daha sakin davranışlar sergilenmeye başlanırken, duruş bozukluklarının düzenlenmesinde ve denge sorunu yaşayan çocuklarda olumlu etkisi gözlemleniyor. Cimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlesini dengeliyor.

Kaynak: İHA