Kayseri Şekerspor, Ayvalık Deplasmanından Eli Boş Döndü

Spor Toto 3. Lig, 3. Grupta mücadele eden Kayseri Şekerspor, Lig’in 16. haftasında Balıkesir deplasmanına giderek, Lig’in güçlü takımlarından Ayvalıkgücü Belediye Spor'a 3-1 mağlup oldu.


Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumu’nda 8 Aralık Pazar günü saat 13.30’da başlayan karşılaşmayı Orta Hakem Burak Astar, Yardımcı Hakemler Burak Ağlamış, Özkan Karapınar ve 4. Hakem Alper Oran 4’lüsü yönetirken, Kayseri Şekerspor karşılaşmaya; Güven, Tayfun, Orhan, Şenol, Emre, Durdu, Yaşar, Mustafa, Tugay, İlyas ve Emre Öztürk 11’i ile başlarken, Ayvalıkgücü Belediye Spor ise Abdulkadir, Hakan, Turhan, Sertaç, Yusuf, Alihan, Lütfü, İlker, Emre, Fatih ve Vijdan 11’i ile çıktı.

Her iki takımda karşılaşmaya hızlı başlarken, karşılaşmanın ilk dakikalarında Ayvalıkgücü Belediye Spor, Kayseri Şekerspor kalesinde sıkça gol aramaya başladı.

Maçın 14. dakikasında Ayvalıkgücü Belediye Spor'dan İlker'in geliştirdiği atakta Fatih'in sert vuruşu, kaleci Güven'in kucağında kaldı. 28. dakikada gelişen Kayseri Şekerspor atağında kaleciyle karşı karşıya kalan Yaşar, topu kalecinin ellerine bıraktı ve Kayseri Şekerspor çok önemli bir ataktan eli boş dönmüş oldu. Karşılaşmanın 35. dakikasında Ayvalıkgücü Belediye Spor'lu Fatih, ceza sahasındaki karamboldan iyi yararlanarak topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısında başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Ayvalıkgücü Belediye Spor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ve beraberlik arayışlarına hız veren Kayseri Şekerspor, ataklarını gittikçe arttırırken, maçın 50. dakikasında Tugay'ın yaptığı ortaya Durdu'nun sert vuruşu, az farkla dışarı çıktı. Karşılaşmanın 65. dakikasında Ayvalıkgücü Belediye Spor'dan Hakan, rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından hakem Burak Astar kırmızı kartla oyun dışında gönderildi. Karşılaşmanın 75. dakikasında gelişen Ayvalıkgücü Belediye Spor atağında, 17 numaralı formasıyla Kerim, uzak mesafeden yaptığı sert vuruş ile topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0'a taşıdı. Bu dakikalardan sonra ataklarını daha da arttıran Kayseri Şekerspor, Emre'nin geliştirdiği atakta topu Tugay'la buluşturarak aradığı golü buldu ve skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın 89. dakikasında Ayvalıkgücü Belediye Spor'dan Fatih'in vuruşu kaleci Güven'i aşıp kaleye ulaştı ve skor 3-1 oldu.

Karşılaşmanın bu dakikalarından sonra başka gol olmayınca maç 3-1 Ayvalıkgücü Belediye Spor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak: İHA