Son Dakikalar Fenerbahçe'ye Yarıyor

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde deplasmanda 83. dakikadaki golüyle Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen lider Fenerbahçe, bu sezon son dakikalarda ortaya koyduğu performansıyla fark yarattı.

Süper Lig'in 14 haftalık bölümünde 9 maçın son 15 dakikalık bölümünde ve uzatma sürelerinde toplam 11 gol atan sarı-lacivertlilere, bu goller 6 maçta kritik puanlar kazandı.
Maçların 76-90| dakikaları arasında rakiplerinin filelerini 7 kez havalandıran Fenerbahçe, uzatma dakikalarında ise toplam 4 gol kaydetti.


Kasımpaşa (3-2), Kayseri Erciyesspor (2-1), Bursaspor (3-2), Medical Park Antalyaspor (2-1) ve Çaykur Rizespor (2-1) maçlarını son bölümde atılan gollerle kazanan sarı-lacivertliler, Beşiktaş derbisinden ise son dakikalara sığdırdığı golle 1 puan çıkardı.

- Son bölümde atılan gollerle puan kazanılan maçlar

Fenerbahçe, ilk olarak geriden gelerek 3-2 kazandığı 4. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde 90+4. dakikada Webo'nun golüyle kazanarak hanesine 3 puan yazdırdı.
8. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçında da skor 1-1 iken 90 artı 4'te Emenike ile 2-1'lik üstünlüğü yakalayan sarı-lacivertliler, deplasmandan galibiyetle döndü.
Fenerbahçe, 10| haftadaki zorlu Bursa deplasmanında da uzatmalarda galibiyete uzandı. Uzatma bölümünde Bursaspor'un 2-2'lik eşitliği getirdiği maçta sarı-lacivertli ekip bu önemli özelliğini ortaya çıkarıp, 90+3'te Egemen Korkmaz'ın golüyle 3-2 kazandı.
Ligin 12. haftasında Medical Park Antalyaspor karşısında 1-1'lik eşitliği 89. dakikada Sow'un golüyle bozan sarı-lacivertli takım, deplasmanda 3 puan kazandı.
13. haftadaki bol gollü Beşiktaş derbisinde 3-2 geride olduğu anda 83. dakikada Kuyt'ın golüyle skora dengeyi (3-3) getiren Fenerbahçe, Kadıköy'de yenilgiyi önleyip 1 puanı hanesine yazdırdı.
Fenerbahçe son olarak bu akşam Çaykur Rizespor deplasmanında ilk yarıda 1-0 geriye düştüğü mücadelede, yine ilk yarının uzatma bölümünde bulduğu golle 1-1'lik eşitliği sağlayıp, 83. dakikaki golüyle de 3 puanı elde etti.

Kaynak: AA