Karadeniz Derbisinin Galibi Orduspor Oldu

PTT 1. Lig’in 16. haftasında Samsun’da oynanan Karadeniz derbisinde Orduspor deplasmanda Samsunspor’u 1-0 yendi.

Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Saha içerisinde sorumluluk ve risk almamız gerekirken, alamadık. Ortaya iyi oyun koyamadık. İyi oynamamamıza rağmen birçok pozisyon yakaladık. Yeteri kadar saha içerisinde sorumluluk almamız gerekirdi, yapamadık. Orduspor maçını kazanmamız gerekirken geçen hafta kaybettiğimiz İçel İdmanyurdu maçından henüz kopamamışız. Geriye kalan 3 maçta 9 puan almamız lazım. Bu takım 3 maçı da kazandığı takdirde ilk yarı hedefini tutturmuş olacaktır. Mağlup olan takıma taraftar tepki gösterecektir saygı duyuyorum. Ben maç başı 2 puanı genel olarak söyledim, hedef olarak söylemedim. Hedef son 3 maçı da kazanabilecek arzu, istek ve hırs içerisinde olmamız lazım” dedi.

Maçın ortada geçtiğini belirten Samsunsporlu oyuncu Erdem Şen, “Golü erken buldular. Biz de gol atamadık. Kazanmayı çok istedik. Sabırlı olamadık, onun için kaybettik. Son 3 maçımızı kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Bir diğer Samsunsporlu oyuncu Şaban Özel de maç sonu yaptığı açıklamada, “Geçen haftaki mağlubiyeti unuttuysak da psikolojik olarak unutamadık. Hedefimize ilerleyeceğiz” diye konuştu.

ORDUSPOR CEPHESİ
Maçın her iki takım için zor geçtiğini dile getiren Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Zor bir maç oynadık. Her iki takım için de maç zor geçti. Bizde son 3 haftada kötü gidişatı çevirdik. Deplasman başarımıza bir yenisini daha ekledik. Sakatlarımız çok çoğaldı. Kalecimiz bile kırık parmakla oynadı. Sakatlarımızın yerine oynayan oyuncularımız görevlerini yerine getirdi. Oyuncularımı kutluyorum. 2 komşu dost kent olduğunu taraftarlarımız gösterdi. Son pozisyonda Emre golü atsaydı daha rahat edecektik ama 1-0 galip geldiğimiz için de mutluyuz. Saha futbol oynarken ekonomi oynamıyor, futbolcular oynuyor, yürek oynuyor” şeklinde konuştu.

Galip geldikleri için mutlu olduğunu ifade eden Ordusporlu oyuncu Bilal Türkgüler, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Golü bulduktan sonra daha öz güveni bulduk. İkinci golü bulsaydık daha iyi olurdu ama 1-0’ı koruduk. 3’te 3 yapıp ilk yarıyı lider bitirmek istiyoruz. Galip geldiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

Ordusporlu oyuncu Ziya Alkurt iyi bir oyun sergilediklerini ifade ederek, "Skor anlamında istediğimizi alamadık. Samsunspor’dan galip ayrıldığımız için mutluyuz. İlk yarıda 3 maçı da kazanıp lider olarak tamamlamak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA