Almanya'dan Futbol

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 15. haftasında Augsburg deplasmanda Hamburg'u 1-0 yendi.

Augsburg, karşılaşmanın 18. dakikasında Halil Atlıntop'un pasında Raul Bobadilla'nın golüyle 1-0 öne geçti. Ausburg'da Halil Altıntop'un 76, Hamburg'da da milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile Tolgay Arslan'ın 90'ar dakika forma giydiği karşılaşmada başka gol olmadı ve Augsburg deplasmanda 3 puanla ayrıldı.
Hamburg, ligde 16 puanla 13'üncü sıraya gerilerken, bu sezon deplasmanda ikinci galibiyetini alan Augsburg ise 20 puanla 8'inci sıraya yükseldi.
Halil Altıntop, maçın ardından yaptığı açıklamada, deplasmanda oynamalarına rağmen iyi oynadıklarını belirterek, "Hamburg genç bir takım. Tecrübemizi konuşturduğumuzu düşünüyorum. 3 puanı hak ettik" diye konuştu.

Augsburg'un Bundesliga'da üçüncü sezonu olmasına rağmen kısa sürede gelişme gösterdiğini, kendisi için de her şeyin olumlu gittiğini belirten tecrübeli oyuncu, Bundesliga ile Spor Toto Süper Lig arasındaki farkın sorulması üzerine, aradaki farkın büyük olmadığını, Türkiye'de bireysel oyunculara, Almanya'da ise disiplin ve taktiğe yönelindiğini kaydetti.

Hamburglu Tolgay Arslan ise Augsburg karşısında iyi oynamadıklarını, rakibin çok sert bir oyun sergilediğini belirterek, "Topu istediğimiz gibi tutamadık" dedi.

Hamburg'un kaliteli bir takıma sahip olduğunu belirten Arslan, ancak bu tür maçlardan galip gelemediklerini ve üst sıralara çıkamadıklarını ifade etti.

Arslan, bu maçta forma giymeyen Hollandalı oyuncu Rafael van der Vaart'ın eksikliğini hissettiklerini dile getirdi.
Kişisel hedefinin, milli takımda oynamak olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye'den teklif gelmesi durumunda milli formayı giyebileceğini söyledi.

Türkiye'den bir teklif alıp almadığının sorulması üzerine de Arslan, herhangi bir teklif gelmediğini belirtti.

Daha önce Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda forma giyen Arslan, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda Almanya'nın finale çıkabileceğini ifade etti.

Bundesliga'da 15. haftada oynanan diğer bir karşılaşmada, lider Bayern Münih deplasmanda Werder Bremen'i 7-0 mağlup etti. Ligde yenilmezlik serisini 40'a çıkaran Bavyera ekibi, puanını 41'e yükselterek liderliğini sürdürdü.
Bayer Leverkusen de deplasmanda Borussia Dortmund'u 1-0 yenerek puanını 37'ye çıkardı. Bayer Leverkusen'in ikinci sıradaki yerini koruduğu ligde, Borussia Dortmund 31 puanla üçüncü sırada yer alıyor.
Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Borussia Mönchengladbach-Schalke 04: 2-1
VfB Stuttgart-Hannover 96: 4-2
Werder Bremen-Bayern Münih: 0-7
Hamburg-Augsburg: 0-1
Eintracht Frankfurt-Hoffenheim: 1-2
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen: 0-1
Ligde yarın Freiburg-VfL Wolfsburg ile Eintracht Braunschweig-Hertha Berlin maçları oynanacak.

Kaynak: AA