Özel Sporcular Akdeniz ve Ege Bölgesi Futbol Şampiyonası

Özel Sporcular Akdeniz ve Ege Bölgesi Futbol Şampiyonası, Kemer'de başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında Kemer Ahmet Erkal Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyana, 2 gün sürecek.
Şampiyonada Akdeniz ve Ege bölgesinden 3'er takımda yaklaşık 70 sporcu yer alıyor. Bölgeler içinde oluşturulan gruplarda ilk 2 sırayı alacak takımlar, yine Kemer'de 8 Aralık'ta başlayacak Türkiye Şampiyonası'na katılacak.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Aydın Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonlarının 81 ilde faaliyet gösterdiğini, 14 bin 162 sporcuları bulunduğunu söyledi.

Federasyon olarak bu yıl Dünya Kayak Şampiyonası, Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası ve Dünya Basketbol Şampiyonası gerçekleştirdiklerini belirten Koç, şöyle konuştu:
"Zihinsel engelli sporcular kayak şampiyonasında 4 altın madalya aldı. Tarihte ilk defa 4 altın madalya aldık. Bu çocuklara şans verilirse neler yapabileceklerini göstermiş oldular. Engelli vatandaşlar, Türkiye'de son 10 yıl içerisinde altın çağını yaşıyor. Başbakan Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Amacımız Türkiye'deki engelli aileleri biraz olsun rahatlatmak."
Koç, engelli bir ailenin yaşadıklarını dışarıdan hiçbir ailenin tahmin edemeyeceğini dile getirerek, "Bu çocukların içerisinde denizi, üç öğün yemeği bir arada görmeyen sporcular var. Biz bunlara destek olmak istiyoruz. En mutlu olacağı alanın spor olduğunu düşünerek, onları mutlu etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: AA