Mancını Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanan ve 2-0 Galatasaray üstünlüğü ile sona eren Elazığspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, ilk 25 dakika iyi oynayan bir Galatasaray’ın olduğunu belirtti.


Futbolda şakaya yer olmadığını söyleyen Mancini, “Kupada bunların örneklerini gördük. Bugün daha fazla şanslar bulduk ve bunları değerlendirmemiz gerekiyordu. İlk 25 dakikadan sonra oyunda düşüşler yaşadık. Gol yemememiz sevindiriciydi. Futbolculara bunun için akşam yemeği ısmarlayacağız” dedi.

“GOL YEMEMEK ÖNEMLİYDİ”
Takımın sisteminin sorulması üzerine İtalyan teknik adam, sistemlerden ziyade futbolcuların mentalitesinin önemine vurgu yaparak, “Gol yememek önemliydi. Bugün bunu başardık. Sistem konusunda da bugün böyle oynadık ama bu hep böyle oynayacağız anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Roberto Mancini, futbolcuların her zaman birbirleriyle konuştuğuna değinerek, “Her insanın hata yapabileceği gibi futbolcularda yapabilir. Hepsi iyi çocuklar” diye konuştu.

“ATMOSFER VE HER ŞEY ÇOK FARKLI OLACAKTIR”
Her maçı farkı değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizen Galatasaray Teknik Direktörü Mancini, “Burada oynanan futbolla Juventus maçı aynı değil. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorsunuz. Atmosfer ve her şey çok farklı olacaktır. Futbol anlamında bu iki maçı aynı şekilde değerlendirmek doğru olmaz. Juventus maçından önce futbolcularımıza mutlaka bakma ve görme şansımız tekrar olacaktır. Taktiksel anlamda sayılara takılmamak gerekiyor. Birkaç sistemde oynayabiliriz. Burada önemli olan futbolcuların ne kadar iyi hazırlandıkları ve mentalitesi. Futbolcular iyi hazırlanmadıysa 12-13 kişide oynasanız kazanamayabilirsiniz. Dediğim gibi burada futbolcuların mentalitesi önemli olan unsur” şeklinde konuştu.

“CEYHUN ÖĞRENMEYE AÇIK”
Ceyhun’un öğrenmeye açık olduğunu söyleyen Mancini, sözlerine şöyle devam etti:
“Ceyhun çok genç bir arkadaşımız. Öğrenmeye açık ve devamlı öğrenmeye çalışan, çalışkan ve disiplinli bir arkadaşımız. Ceyhun yaklaşımı pozitif olan bir oyuncu. Devamlı dinlemek ve öğrenmek istiyor. Bu da onun adına olumlu.”

“BURAK ÇOK İYİ BİR OYUNCU”
Burak'ın çok iyi bir futbolcu olduğuna değinen Roberto Mancini, “Büyütülecek bir tartışma olmadı Burak’la. Orta sahadaki pozisyonda tekte verip ileriye oynaması gerekiyordu. Orada gayri ciddi davrandığı için onu uyardım. Burak elde ettikleri için mutlu olmamalı ve üzerine koyarak kendini daha da geliştirecek kapasitede. Bu arada tabii önemli olan attıkları gol ile yetinmemesi. Messi’ye bakıldığında attığı gollerle yetinmiyor. Böyle baktığı zaman daha iyi yerlere gelebilir” diye konuştu.

Sarı-kırmızı futbolcu Yekta Kurtuluş, ‘kötü gidiş hem bizi hem de taraftarımızı üzüyor’ diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün taraftarımızın desteği için teşekkür ediyorum. Bizde üzülüyoruz. Onların bize hep destek olması lazım. Bizde onlara güzel bir galibiyet hediye ettik. Bunun devamı Juventus maçında da olacak. Aile içinde sıkıntılar var ama sürekli bazı isimlerin kavga ettiğini söylüyorlar. Takım içerisinde ben görüyorum, öyle bir kavga durumu yok. Biz birbirimizi 1 ya da 2 senedir tanıyan insanlar olarak sürtüşme yaşamamız normal. Oynamayınca hakkımda gidecek-kalacak diye sürekli konuşuluyor. Ben oynadıkça mutlu olan bir insanım. Bende bazı teklifler olduğunu duyuyorum. Ben Galatasaray’ın futbolcusuyum ve burada çok mutluyum.”
Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli defans oyuncusu Gökhan Zan, maça çok hızlı başladıklarını ifade ederek, “Neticesinde 2 gol bulduk. İlk yarının sonları rolantiye aldık. İkinci yarıda çok iyi başladık. Juventus maçı öncesi çok doğal karşılanması lazım. Juventus maçında taraftarımıza ihtiyacımız var. İnşallah 50 bin taraftarımızı arkamızda hissederek o itici güçle Juventus’u yenerek tur atlamak istiyoruz. Bundan sonra da taraftarımızla ve camiamızla bütünleşerek, Galatasaray’ı o eski gücüne kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Maça pozisyon hatası ile 1-0 mağlup başladıklarını vurgulayan Elazığspor Teknik Direktörü İrfan Saraloğlu, “Sonra frikikten şanssız bir gol yedik. 7. dakika itibariyle 2-0 mağlup duruma düşmemizin akabinde oyunu domine eden takım biz olduk. Galatasaray’ın geriye çekilip skoru korumak istemesinin de katkısı var. Takım kurgusunu oluşturma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. 6 tane ilk 11’de direk oynayacak oyuncularımızda yaşadığımız sıkıntılar sebebiyle kadro konusunda zorlanıyoruz. Sane’yi bugün defansa çektik. Oyunu domine etmek güzel ama üçüncü bölgede etkisiz kalmamız bizi olumsuz etkiledi. Takım olarak zor günler yaşıyoruz ancak önümüzdeki hafta itibariyle tam takım sahaya çıkacak bir kadro ile mücadele edeceğiz” dedi.

Elazığsporlu futbolcu Onur Ayık, Galatasaray’ı tebrik ettiğini belirterek, “Erken gol yedik. Üst seviye takımlardan erken gol yemek sonrası için zorladı bizi. Önümüzdeki maçlara bakacağız” açıklamalarında bulundu.

Galatasaray’ı tebrik ediyorum diyen Serdar Gürler, sözlerine şöyle devam etti:
“Ama biz pozisyon yemeden kaybettiğimizi düşünüyorum. Bizde pozisyona giremedik. İlk dakikada golü yemeseydik farklı olurdu.”

Kaynak: İHA