Engelsiz Spor Şenliği

Sakarya'da düzenlenen Engelsiz Spor Şenliği'nde engelli sporcular, basketbol, okçuluk, atletizm ve cimnastikte hünerlerini sergiledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Koşabiliyorken Koş Projesi" kapsamında Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şenliğe 60'a yakın bedensel ve zihinsel engelli sporcu katıldı.

Sporcular, engel tanımadan basketbol, okçuluk, atletizm ve cimnastikte maharetlerini gösterdi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliği gelenekselleştirdiklerini belirterek, engellilerin sporun her dalıyla meşgul olmalarını istediklerini söyledi.

Toplumda engellilere yönelik olumsuz algılamayı ortadan kaldırmak, onları daha iyi tanımak ve hayatın parçası haline getirmek amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerine dikkati çekerek, "Yıl boyu çok çeşitli programlar uygulanıyor ama bu vesileyle bugünlerde daha da ön plana çıkarmış oluyoruz. Toplumun duyarlılıklarının artmasını, eğitim başta olmak üzere kültür, sanat, spor alanlarında da engellilerimizin çok ciddi ve olumlu katkılar sağlayabileceğini belirtmek istiyorum. Biz bazı şeylerin farkına varırsak, toplum olarak bu konularda ilgimiz artarsa hepimiz daha mutlu olacağız" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu ise Sakarya'a 1-2 yıl içinde çok başarılı sonuçlar aldıklarını anlattı.
"Bakanlığımız sağlam vatandaşların olduğu kadar engelli vatandaşlarımızın da spor yapmasını çok istiyor" diyen koşu, "Bunun için yeni projeler gönderiyorlar ve bizde bunları takip ediyoruz. Sakarya olarak görme engellilerde kısa bir zaman içerisinde Türkiye Şampiyonasında atletiz ve yüzme branşında şampiyonluklar kazandık. Bu şampiyonlukların arkası gelecek. Sakarya'da çok iyi bir potansiyel var. Dileğimiz engelli sporcuları katıldığı 2016 Brezilya Olimpiyat Oyunlarına Sakarya'dan sporcular götürmek. İnşallah bunu başaracağız. Sakarya'da engellilere yönelik çalışan yaklaşık 10 okulumuz var. Engelsiz Spor şenliğine ise 3-4 okulumuz katıldı.

Şenlikte yaklaşık 50-60 civarında sporcumuz var."

Kaynak: AA