Çoskk'dan Hani'ye Spor Ödülü

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun (ÇOSKK) Türkiye ödülü Diyarbakır’ı temsilen Hani ilçesine verildi.


Kayseri’de Tekden Koleji konferans salonunda düzenlenen ödül törenine, Hani ve Diyarbakır’ı temsilen Hani’nin eski İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı, ÇOSKK Hani İlçe Başkanı Seyid Bakır da katıldı.

Kayseri'de yapılan törende konuşan Hani eski İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı, ÇOSKK oyunlarının Hani'de bir ilk olduğunu, amaç geleneksel çocuk oyunlarını derlemek ve bu oyunları güncelleştirmek, ilçe geneline yaymak olduğunu söyledi.

Şanlı, "İlçede düzenlenen turnuvada bütün çocuklar oyunları gayet güzel oynadı. Amaç yenmek ya da yenilmek değildi, gençleri sporla buluşturarak, sportif faaliyetlerini ilçe genelinde yaygın hale getirmekti. İlçede bunu başardık. Bununla da kalmadık Diyarbakır il geneli olmak üzere İstanbul'da da yapılan yarışmalarda Hani ilçesi olarak il genelinde büyük başarılara imza attık. Bu organizasyonu en başından en sona kadar sevk ve idare eden ÇOSKK Hani İlçe Başkanı Seyid Bakır’a yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi

ÇOSKK Hani İlçe Temsilcisi Seyid Bakır ise amacının ilçede oynatılan çocuk oyunlarının ilçe merkezi ve tüm köylerde yaygın hale getirmek olduğunu bunun içinde azimli ve başarılı bir şekilde çalışma yaptıklarını söyledi.

Bakır, "İlçe merkezinde düzenlediğimiz turnuvalarla büyük başarı elde ederek, başarıları dışarıya taşıdık. ilk etapta il genelinde daha sonra bölge ve Türkiye Şampiyonasında ilçeye iyi bir skor ile başarı getirdik. Çok mutluyuz. Kayseri'de yapılan ödül töreninde Hani olarak Diyarbakır’ı il genelinde temsil ederek ödüle layık görüldük. Çok mutluyuz. Buradan bize her türlü imkanı sağlayan başta eski ilçe kaymakamımız İsmail Şanlı olmak üzere Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve konfederasyon yönetimine teşekkür ediyoruz" diye konuştu

Konuşmaların ardından Şanlı ve Bakır'a plaket verildi.

Kaynak: İHA