- Bucaspor-beşiktaş Maçından Notlar

A Milli Futbol Takımı'nın 29 Mayıs 2012'de Bulgaristan'la oynadığı özel maçta sakatlandıktan sonra uzun süre takımdan ayrı kalan İsmail Köybaşı, Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndeki Bucaspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk resmi maçına çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Bucaspor karşısında şans verdiği İsmail Köybaşı, yaklaşık 1,5 yıl sonra ilk resmi maçına çıktı. A Milli Takım'da sakatlandıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalan başarılı sol kanat oyuncusu, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Shaktar Donetsk'le oynanan hazırlık maçlarında mücadele etmişti.
Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı gibi Pedro Franco da bu sezon A2 maçları dışında ilk defa mücadele etti. Beşiktaş'ta ayrıca sahaya kaptan olarak çıkan Cenk Gönen, Muhammed Demirci, Kerim Frei Koyunlu ve Filip Holosko da bu sezon ilk kez ilk 11'de yer aldılar.
Siyah beyazlı ekipte, Günay Güvenç, Olcay Şaha, Mustafa Pektemek, Gökhan Töre, Mehmet Akgün, Motta ve Ömer Şişmanoğlu yedek kulübesinde yer aldı.
Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de mücadele eden oyunculardan Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Serdar Kurtuluş Bucaspor karşısında da forma giydi.
Bucaspor Teknik Direktörü Mustafa Bahadır ise ligde 3-2 kazanılan Adanaspor maçının kadrosundan farklı olarak 5 oyuncuyu oynattı.
Bucaspor'da kaleci Ziya Aydın, Hakan Çinemre, Zafer Çevik, Ricketts, Ferhat Çulcuoğlu'nun yerine Ömer Kahveci, Emre Balak, Mehmet İncebacak, Atilla Yıldırım ve Berkay Samancı mücadele etti.
Bucasporlu oyuncular müsabakadan önce Beşiktaş yedek kulübesine giderek teknik ekip ve yedek futbolculara başarılar diledi.
Taraftarların fazla ilgi göstermediği müsabakada Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı açık tribünde ve kapalı tribünde boşluklar oldu. Bucasporlu seyircilerin çoğunluğu müsabakayı kale arkasından takip etti.

Kaynak: AA