Gençlerbirliği - Nazilli Belediyespor Maçının Ardından

Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında kendi evinde Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Nazilli Belediyespor mücadelen 1-0 galip ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, söylenecek pek bir şey olmadığını belirterek, “Ancak böyle bir golle mağlup olabilirdik. Enteresan bir gol yedik. Maçtan önceki düşüncemiz bir üst tura çıkmaktı. 16 içinde kalabilmekti. Bunu başaramadık. Önümüzde çok önemli lig müsabakaları var. Ligdeki konum itibariyle her maç çok önemli. Bugünden itibaren tüm yoğunluğu lige vereceğiz. Oyuncuların genel anlamda performansı görme adına değerlendirme adına çok öneli bir müsabakaydı bizim için” şeklinde konuştu

Maç bittikten sonra keşke demenin bir anlamı olmadığını ifade eden Özdilek, şunları söyledi:
“Dolayısıyla üzgünüz. Keşke elenmeseydik ama maç bittikten sonra da keşke demedin pek bir önemi yok. Resmin tamamını görmek adına gelecek adına bizi sevindirdi. Önümüzde çok önemli 4 müsabaka var. Bütün yoğunluğumuz buna olacak. Ümit ederim ki devre arasına toplayabileceğimiz maksimum puanları toplayıp devre arasında ciddi takviyelerle yolumuza devam edeceğiz.”

NAZİLLİ BELEDİYESPOR CEPHESİ
Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, şansı çok az gözüken bir Nazilli Belediyespor olduğunu söyleyerek, “Bizim hedefimiz az gözüken şansımızı artıya çevirebilmekti. İyi bir taktik mücadelesi yaptığımızı düşünüyorum. Alanları daraltarak, rakibe pozisyon vermeyen ve haddini bilerek oynayan bir takım sahadaydı. Bunu 90 dakikaya yaymamız sevindirici. Karşında süper lig de oynayan bir takım var. 90 dakikanın geneline baktığımızda pozisyon vermeyenlerde yine bizdik. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Gençlerbirliği’ni de tebrik ediyorum” dedi.

Nazilli Belediyespor oyucusu Gökhan, Gençlerbirliği’nin şansı yüksek olduğunu belirterek, “Bizim amacımız hocamız buraya gelmeden önce söylediği tek bir şey vardı. Sonuç ne olursa olsun futbolu güzelleştirerek oynayın. Bizde bunu yapmaya çalıştık. Topun arkasına geçerek sonuç da Gençlerbiliği takımıyla oynuyoruz. Gerçekten iyi bir takım. Topun arkasına geçerek onların önemli silahlarını etkisiz hale getirmeye çalıştık. Golü de bulduk pozisyona da girdik. Buradan güzel bir galibiyetle dönüyoruz. Bütün arkadaşlarımın ayaklarına sağlık. Kupayı almak gibi bir niyetimiz yok ama güzelleştirerek, renk katarak kupaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gençlerbirliği’nin gücünü bildiklerini şanslarının az gözüktüğünü ifade eden Yusuf, “Bugün ki alınan sonuçtan sonra kendimize güvenimiz geldi. 2. ligdeki kardeşlerimizde kendinden üst ligdeki takımları yenmeye başardılar. Biz niye yenmeyelim dedik. Takımca kapandık. Tek tek taktik olarak çalıştık. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA