Ersun Yanal Açıklaması

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında kendi evinde Fethiyespor’a 2-1 yenilerek kupaya veda etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, mağlubiyetin mazereti olmadığını belirterek, “Bizim bir yolumuz var. O da şampiyonluk. Bütün camia bu yolda kenetlendik. Bu konuda konsantre olduk ve bir tek hedefimiz var. Elimizde onu gerçekleştireceğiz. Bunu gerçekleştirmek için bütün çalışmalarımızı yürekten yapmaya devam edeceğiz. Rakibi kutluyorum ve onlara kupada başarılar diliyorum” dedi.

Yabancı oyuncuların devre arasında gönderip gönderilmeyeceği sorusuna ise Yanal, “Böyle bir planlama içinde değiliz. Böyle bir planlama yapmadık. Net olarak söyleyeyim, ne bir transfer çalışması, ne de oyuncularımızla ayrılık çalışması yaptık. Bu demek değil ki olacak ya da olmayacak. Kesinlikle böyle bir planlama içinde değiliz. Önümüzde oynayacağımız Çaykur Rizespor maçı var. Onu kazanmak istiyoruz. Ondan sonra oynayacağımız bütün maçları kazanmak istiyoruz. Ama bildiğiniz gibi tek bir kulvarda gideceğiz; o da lig şampiyonluğu ki bizim için çok önemli bir sezon. Lig şampiyonluğunu kazanarak bu sezonu kapatmamız her şeyden daha önemli. Onun dışında ne gerekiyorsa başkanımız yapacaktır” cevabını verdi.

Sarı-lacivertli futbolcu Samuel Holmen ise üzgün olduklarını ifade ederek, “Üzgünüz ve hayal kırıklığına uğradık. 1-0'ken maçı bitirebilirdik ama bunu başaramadık ve elendik. Bu sefer sadece lige odaklanacağız” diye konuştu.

FETHİYESPOR CEPHESİ
Fethiyespor Teknik Direktör Engin İpekoğlu, hedeflerinin lig olduğunu belirterek, “Aslında düşündüğümüz bir şey değildi. Lige konsantre olmak istiyorduk. Bizim hedefimiz PTT 1. Lig'de kalıcı olmak. Şu anda ligde çok ciddi sıkıntı çekiyoruz. Fethiyespor'un çok kaliteli bir kadrosu var. Sadece kendilerine inanmaları gerekiyordu. Fenerbahçe maçı da önümüzde oynayacağımız maçlar için moral motivasyon açısından takımımız üzerinde olumlu etki yapacaktır. Önümüzdeki Denizlispor maçı, bizim için Fenerbahçe maçından çok daha önemli. İnşallah buradaki performansımızı Denizlispor karşısında da gösteririz” dedi.

Fethiyesporlu oyuncu Ahmet ise golü rüyasında gördüğünü söyleyerek, “Gol sonrası sevincini de görmüştüm. Fenerbahçe bir tarihtir. Bu tarihin köşesine adımızı yazdırdık. Çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Fethiyesporlu bir diğer oyuncu Ali ise ligde kötü oynadıklarını ifade ederek, "Kupa maçlarının hepsini kazandık. Böyle maçlarda motivasyon farklı oluyor. Biz de ayrı motive olduk bu maça. Takım olarak her şeyi yaptık. İkinci yarı maçı çözdük. Kontra ataklardan golleri bulduk" diye konuştu.

Kaynak: İHA