Eniştesine Moral İçin Başladığı Sporda Şampiyon Oldu

Hataylı 10 yaşındaki Beyza Esma Yeşil, 2 yıl önce akciğer kanserine yakalanan eniştesinin isteği üzerine başladığı muay thai sporunda dünya şampiyonluğuna uzandı.

İki yıl önce akciğer kanseri hastalığına yakalanan eniştesi Osman Tümkaya'nın tavsiyesi üzerine spora başlayan Beyza, bir savunma sporu olan muay thaiye yöneldi.
Bu yıl İstanbul'da 13-17 Mart'ta gerçekleştirilen "Dünya Muay Thai Çocuklar ve Gençler Şampiyonası"na katılan Beyza, şampiyonada 8-9 yaş kategorisinde dünya şampiyonluğu kazandı.
Dördüncü sınıf öğrencisi olan Beyza Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eniştesi sayesinde tanıştığı muay thai sporunun kendisine yeni bir dünya açtığını söyledi.

Eniştesinin isteği üzerine bu spora yöneldiğini ifade eden Yeşil, şöyle konuştu:
"Akciğer kanseri olan eniştemin isteği üzerine onu kırmamak ve üzmemek için bu spora yazıldım. Muay thaide bir yandan kendimi savunmayı öğrenip bir yandan eniştemin de isteğini yerine getirdiğim için mutluydum. Zamanla kendimi geliştirdim ve bu sporun tüm inceliklerini öğrendim. Enişteme moral olması için başladığım sporda önce Akdeniz, ardından Türkiye, son olarak da dünya şampiyonluğunu kazanarak altın madalya aldım. Benim için en önemli olan akciğer kanseri olan eniştemin moralidir. Onun morali, sağlığı yerinde olsun benim için her şey olur. Şampiyon olmamda en büyük etken olan enişteme başarımı armağan ediyorum. Tek isteğim onun yüzünün biraz olsun gülmesi."
- Beyza'nın başarılarıyla gurur duyuyor
Daha önce imam olarak görev yapan ancak rahatsızlığı nedeniyle emekliğe ayrılan Tümkaya (45) ise Beyza'nın başarılarının kendisine çok büyük mutluluk verdiğini, onunla gurur duyduğunu belirtti.

Hastalığı çok ağırlaştığı halde Beyza'nın kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayan Tümkaya, şöyle devam etti:
"Hastalığım nedeniyle çok sıkıntı ve acılar çekiyorum. Beyza'nın başarıları bana hastalığı yenmemde ve gerilemesinde önemli bir motivasyon sağlıyor. Benim çocuğum yok ama Beyza'yı manevi kızımız olarak görüyoruz. İki yıl önce Beyza'yı kendisini koruması ve özgüven oluşması için spor okuluna yazdırmaya karar verdik. Girdiği müsabakalarda iyi başarılar elde etti. Bana bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ederim. Hastanede kanser hastalığıyla mücadele ederken Beyza'nın yanıma gelip 'senin için dünya şampiyonu olacağım' demesi bana büyük bir motivasyon sağladı. Ve kanserle mücadele etme azmimi daha artırdı."

Kaynak: AA