Tolunay Kafkas Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını değerlendiren Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, yorgun ve üzgün olduklarını söyledi.


Katıldığı bir televizyon programında ilk yarının son maçı olan Sivas’ta Akpala’nın sakatlanmasının kendi planlarını altüst ettiğini belirten Kafkas, "Yapacak bir şey yok yaralarımızı sarıp, ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlanacağız. Akpala’nın aşil tendonu koptu ve sezonu kapattı. Transfer noktasında çalışmalarımız var. Temas halinde olduğumuz oyuncular var. İmza atmadan isim söylediğimiz zaman olmuyor. Taraftar bir beklentiye geriyor. 4 yada 5 oyuncu alacağız. Dany transferinde sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Akpala’nın sezonu kapatması transfer planlarımızı da alt üst etti. Forvet arkasını bir oyuncu düşünüyorduk. Ama şimdi forvet kanadına arayış içinde olacağız. İkici yarıda forvet arkasında Beykan ile getireceğiz. Kendisine güveniyorum ve genç bir yetenek. Ligin ikinci yarısında patlama yapacak bir oyuncu” diye konuştu.

Batı Karadeniz’in tek takımı olduklarını hatırlatan Kafkas, “Bunu çok iyi değerlendirmek istiyoruz ve futbolcu gelişim okulu açarak, çevre illerden çıkaracağımız 3-4 oyuncu maliyeti de düşürürüz. Türk futbolunun kurtuluşu genç futbolcu gelişiminde yatıyor” dedi.

Lige başlarken, önce tesisleşme ve ilk 10 içinde bitirebilecek bir takım oluşturmak olduğunu belirten Tolunay Kafkas, “Alınan 26 puan ile 1.5 puan ortalaması Anadolu takımı için iyi bir sonuç. Bunu sezon sonuna taşımak önemli. İkinci yarı tedbirli olacağız. Bu puana yakın bir puan alırsak kendimizi başarılı olmuş sayarız. Kulüp başkanımız ve yönetimimizle uzun vadeli bir projemiz var. Umuyorum Allah bize o gücü verir. Karabük özel bir yer. Ne olursa olsun ligde yaşatmalıyız. Bizim üzerimizde Kardemir fabrikaları ve işçilerin baskısı var. Bu kulüp emekçi ve işçi şehrine bağlı” şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam bu sezon lig barajının ise 40 puan olacağını düşündüğünü belirtti.

Kaynak: İHA