Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na Doğru

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"nda dereceye giren sporculara 21 bin lira ödül dağıtılacağı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yazılı açıklamasında, yarı maraton ve halk koşusuna Türk ve yabancı atletlerin yanı sıra master ve engelli sporcuların da aralarında bulunduğu bin kişinin katılmasını beklediklerini kaydetti.

Yarışmanın tüm hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Hadi, büyük ilgi gören maratona internet ortamında şimdiye dek 400 kadın ve erkeğin başvuru yaptığını belirtti.

Geleneksel hale gelen maratonun hem Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) hem de Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) takvimine alındığına dikkati çeken Hadi, sporseverlerin ve Adana halkının izleyici olarak maratona sahip çıkmalarını istedi.
Yarı maraton ve halk koşusunun güzergahlarında kentin tarihi mekanlarına dikkat çekeceklerini aktaran Hadi, "Yarış güzergahını kentin tarihi dokusuna dikkat çekecek şekilde belirledik. Müsabakaya katılacak herkese yarışma logolu madalya, çanta, tişört ve katılım belgesi vereceğiz. Ayrıca dereceye giren sporculara toplam 21 bin lira ödül de dağıtacağız. Maratona özel ilgi gösteren ve destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Valimiz Hüseyin Avni Coş'a şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Hadi, 5 Ocak pazar günü saat 08.00'de Atatürk Parkı önünden başlayacak olan maratona, eski milli ve rekortmen maratoncuların da şeref konuğu olarak katılacağını kaydetti.

Kaynak: AA