Trabzonspor - Balıkesirspor Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçında yarın PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Ligde Eskişehirspor'u 1-0, Kayseri Erciyesspor'u 3-1, UEFA Avrupa Ligi'nde Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenerek sahasında oynadığı son 3 karşılaşmayı kazanan bordo-mavililer, bu kez de art arda 3 deplasman maçına çıkacak.

Bu deplasman maçlarının ilkini Balıkerispor ile oynayacak Karadeniz ekibi, daha sonra ligde Gaziantepspor, ardından da UEFA Avrupa Ligi'nde İtalya'nın Lazio takımına konuk olacak.

-25. karşılaşması olacak

UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere bu sezon 24 maç oynayan bordo-mavililerin yoğun programına Ziraat Türkiye Kupası da eklenecek. Karadeniz ekibi, Balıkerispor maçıyla bu sezon üç kulvardaki 25'inci karşılaşmasına çıkmış olacak.

-En son 37 yıl önce

En son 1975-1976 sezonunda o dönemdeki adıyla Birinci Futbol Ligi'nde karşılaşan iki takım, 37 yıl sonra birbirleriyle mücadele edecekler. 22 Şubat 1976'da Trabzon'da oynanan karşılaşmayı bordo-mavililer 3-0 kazanmıştı.

Yarın ki karşılaşma iki takım arasındaki 5. karşılaşma olacak. İlk olarak 1967-1968 sezonunda ikinci ligde karşılaşan takımların mücadelesinde Balıkesirspor sahasında 4-2 kazanırken, Trabzon'daki maç 0-0 bitti.1975-1976 sezonundaki lig maçında Balıkesir'de oynanan ilk maç da 0-0 sona ermişti.

Böylelikle 4 karşılaşmada her iki takım 1'er galibiyet alırken, 2 karşılaşma da beraberlikle sona ermişti.

Yarın 13.30'da Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Özgüç Türkalp yönetecek. Türkalp'ın yardımcılıklarını Hakan Eygü ve Deniz Turgut yapacak.

-8 kez müzesine getirdi

Türkiye Kupası'nda bugüne dek 14 final oynayarak 8 kez kupayı müzesine getirme başarısı gösteren Karadeniz ekibi, 3 sezon aradan sonra tekrar kupaya uzanmaya çalışacak.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı en son 2009-2010 sezonunda Şanlıurfa'da oynanan final maçında Fenerbahçe'yi mağlup ederek kazınmıştı. Bordo-mavililer, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde, Fenerbahçe'yi GAP Arena Stadı'nda 3-1 yenerek 48. Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu.

Kaynak: AA