'Trabzonspor'un Kupasını Vermezlerse Açlık Grevi Yapacağım'

Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan 2011-2012 sezonu Spor Toto Süper Lig kupasının Trabzonspor'a verilmesini talep eden ve bu nedenle Trabzon'dan İstanbul'a yürüyerek gelen bordo-mavili taraftar Muhammet Çelik, yaptığı eylemlerden sonuç alamaması durumunda açlık grevini gideceğini söyledi.

Yaptığı eylemden beklediği sonucu elde edememesi halinde UEFA'nın İsviçre'deki merkezine gitmeyi hedeflediğini de kaydeden Çelik, "Hedefim İsviçre. Bisikletle İsviçre'ye gitmeyi planlıyorum. UEFA Başkanı Platini ile görüşmek istiyorum. Sonuç alamazsam açlık grevi yapmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon'dan İstanbul'a yolculuğunun 26 gün sürdüğünü belirten 50 yaşındaki Çelik, yürüyüşü sırasında Trabzonspor yönetiminden herhangi bir destek alamadığını vurgulayarak, "Trabzonspor yönetiminden yeterli desteği göremedim. Bu eylemi bir Fenerbahçeli yapsaydı, Aziz Yıldırım helikopterle takip ettirirdi. Fenerbahçeliler sokaklara dökülürdü" diye konuştu.

Yaşanan süreçte Trabzonsporlu taraftarların futboldan uzaklaştığını ve maçlara gitmek istemediğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Trabzonspor halkı şu anki yönetime inanmıyor. Stat dolmuyor. Trabzonspor'da yönetim futbolu bitirdi, federasyon da Türkiye'de futbolu bitirdi. Şampiyon belli. Maça gitmem. Kombinem var ama maça gitmem. Çünkü sonuç belli. Trabzonspor halkı da benim gibi düşünüyor."

Şampiyonluk kupasının verilmeyeceğini bildiğini ifade eden Güler, "Kupanın verilmeyeceğini biliyorum ama haklılığımızı ve kupanın bizim olduğunu dünyaya duyurmak için böyle bir yolculuğa çıktım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA