Potada Maçın Ardından

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, FIBA EuroChallenge Kupası B Grubu'nda 71-63 mağlup ettikleri Krasnye Krylia maçına ilişkin, "Zor bir galibiyetti, oyuncularımı kutluyorum" dedi.

Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yeni geldiği Gaziantep'te kendisine destek oldukları için oyuncularına ve yardımcılarına teşekkür etti. Rus ekibi Krasnye Krylia'yı iki kez yenmenin zor bir iş olduğunu kaydeden Zdovc, şunları söyledi:
"Galibiyet için mutluyum. Zor bir galibiyetti, oyuncularımı kutluyorum. Maç genellikle zor geçti. Biz hep öndeydik. Maçtaki 6-7 fark en tehlikeli zamandır. Bu şekilde oynamak çok zor olur. Bazı oyuncularım 30 dakikanın üstünde oynadı. Bazı oyuncuları da oynatamıyorum. Önümüzde 4-5 gün var. Onları da fırsat oldukça değerlendirmeye çalışacağım."
Krasnye Krylia Başantrenörü Sergey Bazarevich ise Royal Halı Gaziantep'i galibiyetten dolayı kutladı.
Maçın kolay geçmeyeceğini bilmelerine rağmen kötü oynadıklarını ifade eden Bazarevich, şöyle konuştu:
"Biz çok kötü oynadık, tam bir felaketti. Maçı kaybettik. İki gün önce bir maç yaptık ve uzun bir yoldan geldik. Oyuncularımın fiziksel mazeretlerden daha çok karar verme aşamasında hataları oldu. Çok kötü seçimleri, çocuk gibi hataları oldu. Maçtan önce rakibimizi analiz etmiştik ama sahada farklıydı. Bu sorunları çözmeye çalışacağız. 8 sayı farkla kaybettiğimiz için kendimizi şanslı gördüğümü söyleyebilirim."

Kaynak: AA