Orduspor, Görme Engelli Sporcularla Gösteri Maçı Yaptı

PTT 1 . Lig ekiplerinden Orduspor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ordu Görme Engelliler Futbol Takımı ile gösteri maçı yaptı.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, mor-beyazlı oyuncuların gözleri bandajla kapatıldı. Futbolcuların oynamakta zorlandığı maç, Ordu Görme Engelliler Futbol Takımının 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Maç sırasındaki renkli görüntüler ise seyirciler tarafından alkış aldı.
Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatta hiçbir şeyin engel olmadığını yapılan maçta anladıklarını belirtti.

Takımlarının 2-0 yenildiğini ifade eden Sözeri, "Bu anlamda da bir hoşluk olduğunu düşünüyorum. Biz de bu anlamlı günde minimum katkı sunabildiysek ne mutlu bize. Aynı zamanda bizim sporcularımız ve insanlar sağlığın ve uzuvların ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamışlardır diye düşünüyorum" dedi.

Defans oyuncusu Ferhat Öztorun ise görme engelliler için futbolda hareketlerin kısıtlı olduğunu dile getirerek, "Güzel ve zevkli bir maç yaptık. Bizi yendiler, kendilerini tebrik ediyoruz. Onlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Erkan Sekman da maçın kendileri için zor geçtiğini ancak keyif aldıklarını kaydetti.

Ordu Görme Engelliler Futbol Takımı oyuncularından Vedat Yavuz da sahaya "Engellere takılma, spora takıl" sloganıyla çıktıklarını söyledi.

Engellilerin evde oturmayarak sosyal hayata katılması gerektiğini anlatan Yavuz, "Artık görme engellilerin evde oturanlar değil, dışarıda spor, kültür ve eğitim hayatlarını üst düzeyde sürdüren insanlar olduğunu göstermek istedik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ve mutlu olduğumuz bir günde Ordusporlu oyuncuların gözlerini kapatarak top oynaması bizim için çok büyük bir manevi güç oldu" ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan Vali Kenan Çiftçi ile Belediye Başkanı Seyit Torun, gözleri kapalı şekilde penaltı atışı yaptı. Vali Çiftçi, sporculara baston ve saat hediye etti.

Kaynak: AA