Halkbank'ta Hedef Şampiyonlar Ligi

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, "Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar gitmek istiyoruz" dedi.

Selahattin Süleymanoğlu, Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde perşembe günü sahasında Avusturya'nın Hypo Tirol takımıyla yapacağı maç öncesinde antrenör Radostin Stoychev, pasörler Hüseyin Koç ve Raphael Oliveira ile basın toplantısı düzenledi.

Süleymanoğlu, öncelikli hedeflerinin gruptan birinci çıkmak olduğunun altını çizerek, "Bir üst tura çıkmayı garantilemiş durumdayız ama lider çıkmayı istiyoruz. Önümüzdeki iki maçı kazanarak, grup birinciliği için Polonya temsilcisi Jastr Zebski ile deplasmanda yapacağımız maça konsantre olmak amacındayız. Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Süleymanoğlu, Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi 4'lü Finalleri'nin Türkiye'de yapılması istediklerini vurgulayarak, "12 Aralık tarihine kadar finallere evsahipliği yapabilmek için müracaat süremiz var ve bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

- Antrenör Redostin Stoychev

Halkbank Antrenörü Redostin Stoychev ise Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar aldıkları sonuçlardan memnun olduğunu dile getirerek, "Takımımız şu an yüzde 65 kapasiteyle oynuyor ve iyi sonuçlar alıyor" dedi.

Yeni bir orta oyuncuyla anlaştıklarını ve artık antrenmanları tam kapasite yapacaklarını belirten Stoychev, şöyle devam etti:
"Hypo Tirol ve Tomis maçlarına hazırız. Sonra da grup liderliği için Jastr Zebski ile çok önemli bir maça çıkacağız. Yoğun maç ve yolculuk trafiği nedeniyle yeterince antrenman yapma fırsatı bulamamıştık. Zebski maçına kadar önümüzde 1 ay gibi bir süre var ve bu süre hazır hale gelmemize yeterli. Oyuncularım arasında herhangi bir sıkıntı yok. Hepsi çok iyi oyuncu olmalarının yanı sıra çok iyi karaktere sahip insanlar. Herkes nerede ne yapması gerektiğini iyi biliyor. Haftada 2 maç yapıyoruz ve yoğun bir tempodayız. Tüm oyuncuların oynayacağı maçlar var. Herkes her an oynayacakmış gibi hazır durumda."

- Oyuncular da umutlu

Halkbank Pasörü Hüseyin Koç, yoğun tempoya alışkın bir takım olduklarını ve gün geçtikçe daha iyi olacaklarını vurgulayarak, kupayı kaldırarak mutlu sona ulaşmak istediklerini söyledi.

Türkiye Ligi'ni iyi bir yerde bitireceklerine inandıklarını, Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı yakalamanın daha önemli olduğunu ifade ederek, "Şampiyonlar Ligi'nde final oynama arzusundayız ve bunu gerçekleştirecek güce de sahibiz. Şampiyonlar Ligi 4'lü finalinin ülkemizde yapılabilme ihtimalini yeni öğrendim. Eğer bu gerçekleşirse, bize ekstra bir motivasyon olur" dedi.

Büyük hedefleri olan bir kulüpte yer aldıklarını belirten Koç, "Açıkçası 20 yıldır hiç yedek kalmadım. Şu anda da dünyanın en iyi pasörüyle antrenman yapıyorum. Ben de Raphael de elinden geleni yaparak takıma katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Halkbank'ın Brezilyalı pasörü Raphael Oliveira ise böyle iyi bir takımın parçası olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Takım halinde iyi bir düzeyde olduklarını, zaman geçtikçe daha da iyi olacaklarına inandıklarının altını çizen Oliveira, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Türkiye'de oynadığım için hayatımın özel bir dönemini yaşıyorum. Bu takımda olmaktan ve mücadele etmekten son derece memnunum. Hem Türkiye Ligi, hem de Şampiyonlar Ligi zorlu ve mücadele gerektiriyor. Şu ana kadar aldığımız sonuçlar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor. Takım içindeki rekabetten de oyuncular olarak son derece memnunuz. Örneğin aynı bölgede oynadığım Hüseyin çok iyi bir oyuncu. 'Bildiklerimiz hiçbir zaman yeterli değildir, her gün yeni bir şey öğrenmemiz lazım' felsefesindeyim. Oyuncular arasındaki bu rekabet de takıma katkı sağlıyor. Hüseyin'den öğrendiğim çok şey var. Benim için oynamak değil Halkbank'ın kazanması önemli."

Kaynak: AA