Görmeden Haber Sundu

Türkiye genelinde Engelliler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, merkezi Ordu’da bulunan bir televizyon kanalı akşam ana haber bültenini görme engelli olan Futsal Milli Takım oyuncusu Vedat Yavuz’a sundurdu.


Görme Engelliler Futsal Milli Takımı sporcusu olan Vedat Yavuz, TV 52 ekranlarında bu kez ana haber bülteninin sunucusu olarak ekrana çıktı.

TV 52 Genel Müdürü Ali Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “3 Aralık Engelliler Günü'nde milli sporcumuz Vedat beye ana haberi sunduruyoruz. Aynı zamanda görsel anlamda hocamız da işitme engelli vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Görme engelli yada diğer engelli vatandaşlarımızın aslında engelli olmadıkları aslında görsel anlamda da haberleri yada günlük yaşamdaki her alanda neleri nasıl başarabileceklerini bir kanıtı olarak bunu sunmaya çalıştık. Herhalde Türkiye’de ilk defa oluyor” dedi.

YAVUZ: “TÜRKİYE’DE BİR İLK OLMASI BENİ DAHA ÇOK HEYECANLANDIRDI”
Mili sporcu Vedat Yavuz ise, “Hayatımdaki ilkleri bir başkası daha katıldı ama Türkiye’de bir ilk olması beni daha çok heyecanlandırdı. Bu kuruma benim hayatıma güzel heyecanlar kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Milli sporcuyum. Türkiye’de ilk defa olimpiyatlara giden sporcu unvanımda vardı ama gerçekten bu bir olimpiyat kadar değerli oldu. Türkiye’de ilk defa ana haber sunan bir görme engeli olmak benim için büyük mutluluk” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA