Gebze Tatlıkuyu Vadisi, Parka Dönüştürülecek

Gebze ilçesindeki Tatlıkuyu Vadisi parka dönüştürülecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentteki atıl alanların rehabilite edilerek park haline getirildiği belirtildi.

Gebze Tatlıkuyu Vadisi'ni düzenleyen yetkililerin, kente nefes aldıracak bir park yapacağı vurgulanan açıklamada, "Binlerce ton toprakla doldurularak zemini düzleştirilen vadi, rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. TÜBİTAK ve D-130 karayolu arasında bulunan 300 bin metrekarelik vadi, Gebze'nin Sekapark'ı olacak" ifadesi kullanıldı.

Vadinin bir ucunun Ahmet Pembegüllü Caddesi'ne, diğer ucunun da Eskihisar feribot yoluna uzandığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gebze'nin güneyinde yer alan vadiye yeni yapılan Dr. Zeki Acar Caddesi üzerinden ulaşılabiliyor. Dev parkta 1 adet futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 adet de tenis kortu yapılacak. Parkta yürüyüş yolları, yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları bulunacak. Parka ayrıca, engelli oyun grubu ve spor aletleri de kurulacak. Alanda yer alacak iki su kanalının üzerine dekoratif köprücükler konulacak. Parkta dinlenme alanları da yer alacak. Parkın oluşturulması için ihale gerçekleştirildi.

"

Kaynak: AA