Türkiye Muaythai Süper Ligi

Türkiye Muaythai Süper Ligi yarı final müsabakaları, SODES ve Bitlis Eren Üniversitesi işbirliğiyle Tatvan ilçesinde yapıldı.

Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Türkiye Muaythai Süper Ligi yarı final müsabakalarına Bitlis, İzmir, Amasya, Afyon, Antalya, Hatay, Trabzon, İçel, Muğla, Ankara, Bitlis, Iğdır, Niğde, Diyarbakır, Sivas ve Kayseri'den gelen sporcular katıldı.

Büyük erkek, büyük bayan ve özel maç kategorilerinde 16 sporcunun katıldığı müsabakada, Sivas'tan Musa Sungur, Antalya'dan Ali Dursun, Trabzon'dan Emre Haşlaman, Muğla'dan Dilek Akar, Diyarbakır'dan Recep Yıldız, Bitlis'ten Ejder Bilgi, Gökhan Kara ile Eyüpcan Subaşı finalist oldu.
Müsabakalar sonrası kısa bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, sporun gençler üzerindeki önemine değindi. Sporun her yaş gurubundaki bireyler üzerinde çok önemli bir faktör olduğunu belirten Erkan, özellikle gençlere destek olunarak imkanlar sağlandığında kendilerini çok güzel alanlarda geliştirdiklerini söyledi.

Konuşmalar sonrası ödül töreni yapılırken, final müsabakalarının 18 Ocak 2014 tarihinde Antalya'da yapılacağı belirtildi.
Müsabakaları, Türkiye Mauythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Güney, Türkiye Mauythai Federasyonu Asbaşkanı ve Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aygün, Bölge Koordinatörü Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur, takımlar, sporcu aileleri ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA